Vestjyllands Andel og Adival har den 17. september indgået en fælles aftale om, at Vestjyllands Andel overtager 75 procent af aktiemajoriteten i Adival.

Billund-virksomheden Adival beskæftiger sig med genanvendelse af spildprodukter fra fødevareindustrien til foderbrug, og det er Vestjyllands Andel, som har ytret ønske om at føje endnu et kapitel til de to parters fælles historie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vestjyllands Andel og Adival har igennem mange år haft et nært samarbejde omkring udviklingen af Adivals produktportefølje. Derfor er det en stor glæde, at det er lykkedes for os at blive enige om en overtagelse af aktiemajoriteten, fortæller Steen Bitsch, direktør i Vestjyllands Andel.

Strategisk skridt

- Vi ser et stort udviklingspotentiale i virksomheden. I særdeleshed i forbindelse med bæredygtighedsdagsordenen. Anvendelse af sidestrømme og restprodukter fra fødevareindustrien bliver i stigende grad sat i direkte forbindelse med "license to produce" i landbrugssektoren. Derfor ser vi det som et vigtigt strategisk skridt for os og i fuld overensstemmelse med vores bæredygtighedsstrategi, siger han.

Han bakkes op af COO i Vestjyllands Andel, Svend Kvorning Ehmsen, der fremhæver det gode match.

- I alle aspekter passer Adival rigtigt godt til Vestjyllands Andel og vores øgede fokus på den grønne omstilling. Klima er højt på dagsordenen, og vi står ved nogle skilleveje.

- Landbruget og fødevaresektoren er i en omstillingsfase, hvor vi i fællesskab kigger ind i en mere klimavenlig produktion. Vi ser meget frem til at være med til at udvikle virksomheden yderligere i samarbejde med direktør Søren Christensen og medarbejderstaben i Billund, lyder det fra Svend Kvorning Ehmsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En styrkelse af forretningen

Også Søren Christensen udtrykker tilfredshed med aftalen. Han glæder sig i samme forbindelse over, at virksomheden og de 15 medarbejdere i Billund fortsætter som hidtil, fremadrettet dog i en endnu stærkere udgave.

- Vi ser store muligheder for et spændende samarbejde med Vestjyllands Andel inden for cirkulær bioøkonomi. Sammen kan vi begynde at tænke i bredere produktporteføljer og nytænke anvendelsen af flere restprodukter, som ikke bliver udnyttet i dag. Så der er ingen tvivl om, at det er en styrkelse af vores forretning, fortæller Søren Christensen.