Abonnementsartikel

Kun fem måneder efter at have lanceret den digitale handelsplatform for korn og råvarer, Commoditrader, ansættes der nu en tidligere Danske Bank direktør i ledelsen.

Han har været en ledende skikkelse i digitaliseringen af banksektoren - nu retter han fokus mod landbruget. Simon Haldrup, tidligere chef for Danske Banks digitale forretnings- og udviklingsenhed Mobilelife, som blandt andet har bygget den gratis betalingsservice MobilePay, bliver administrerende direktør i Commoditrader.

Da Simon Haldrup efter næsten 15 år i Danske Bank havde lyst til at søge udfordringer i nye virksomheder og brancher, så han sig om efter spændende muligheder for at revolutionere gennem digitalisering. Her stødte han på Ida Boesen og Julie Karl Koch Fahler, stifterne af Commoditrader, som gennem digitalisering er i fuld gang med at optimere landbrugshandlen i ind- og udland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere om Commoditrader i HYO, klik på linket HER

En imponeret mand

- Der kan trækkes mange paralleller mellem dagens landbrugshandel og måden finansielle markeder fungerede på for 10-15 år siden. Efter at have set og været en del af den finansielle sektors digitalisering, ser jeg et enormt potentiale i at gøre noget tilsvarende i landbruget - i jagten på at effektivisere handlen for alle landbrugets parter, fortæller Simon Haldrup.

Én ting er en god ide, praksis er noget helt andet - ikke mindst når ambitionen er at gentænke måden en branche fungerer på.

- Jeg blev meget imponeret over hvor godt Commoditrader gennem delte visioner med stærke aktører fra landbruget, på kort tid har stablet et slagkraftigt team sammen, bygget en velfungerende platform, og gennem et tydeligt værditilbud fået stor opbakning i landbruget, uddyber Simon Haldrup

Simon Haldrup har som chef for Mobilelife i Danske Bank været med til at skubbe til succeser som MobilePay og June. Som administrerende direktør i Commodtrader bliver hans opgave at foretage gearskiftet, der skal accelerere Commoditrader fremtidige udvikling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Commoditrader henter nu tidligere Danske Bank direktør ind i virksomheden. Pressefoto.

Også i Rumænien

- Commoditrader har vist klart potentiale for at lykkes i Danmark samt i Rumænien, og nu er opgaven at få speedet processen op. Det er min primære opgave at sikre, at organisationen er gearet til at tage det store ryk, fortæller Simon Haldrup.

Commoditrader åbnede dørene for digital handel med korn og råvarer i Danmark i april, og har netop lanceret handelsplatformen i Rumænien. Planen er at åbne i fem nye lande i Østeuropa i løbet af de næste seks måneder. Og derfor har Commoditrader hentet Simon Haldrup ind som administrerende direktør netop nu.

Stor opbakning

- Vi har oplevet en helt enorm stor opbakning fra landbruget, og har som resultat haft en virkelig god entré i markedet. Men når Commoditrader ønsker at skalere yderligere til gavn for brugerne af platformen, så er det vigtigt at have én med, der har prøvet det før. Og det har Simon, fortæller Ida Boesen, den ene af de to stiftere, mens Kim Kjær Knudsen fra Allindemaglegården nær Ringsted tilføjer:

- Vi har fra start bakket op om Commoditrader med den klare hensigt at bidrage til skabelsen af en platform som giver os landmænd værktøjer til at stille os økonomisk stærkere. Vi skal nu til at arbejde videre med både geografisk skallering og andre væsentlige tiltag som kræver en vis kapacitet at følge til dørs, men som jeg er sikker på kommer til at betyde en hel del på bundlinjerne rundt omkring i landbruget. Her betyder det meget at få en kapacitet som Simon ind i den videre udvikling af platformen. Nu er der ikke andet for end at bakke op, så udviklingen kan blive fuldt helt til dørs.

Og Simon Haldrup ser frem til at kunne tilføre landbruget nogle af de gevinster, som andre brancher har vundet ved digitaliseringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når vi demokratiserer handlen og skaber bedre og bredere markedsadgang, skaber vi en unik mulighed for højere profitabilitet i branchen, og derved et bedre råderum for landbruget. Det handler jo i bund og grund om at give landmændene de bedst mulige værktøjer til bedre at kunne agere i markedet, forklarer Simon Haldrup.