Abonnementsartikel

Alle mand er kaldt på arbejde. Værtsparret Lisbeth og Ib Damgaard Andersen fra Hornslet arbejder hårdt på at blive klar til Åbent Landbrug på søndag.

Lige nu arbejder værtsparret Lisbeth og Ib Damgaard Andersen, som driver gården Heden Jersey ved Hornslet, sammen med medarbejderne, på højtryk for at blive klar til årets Åbent Landbrug på søndag den 15. september, skriver Djursland Landboforening i en pressemeddelelse.

- Det går godt, og vi skal nok blive klar, men vi har nogle rigtig lange dage. Børnene bliver også kaldt hjem i weekenden for at hjælpe til, fortæller Ib Damgaard Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Før afholdelsen af et Åbent Landbrug ligger der et kæmpe stykke arbejde for værterne. Og ugen op til den store dag, er der fortsat mange ting, som skal gøres klar.

Dyrene er kommet ud på marken, containeren med korn, hvor børnene frit kan lege, skal sættes op. Der skal laves en halmborg, hvor børnene kan hygge sig, og pedaltraktorene til de helt små skal findes frem. Maskinerne skal pudses og stilles på række, for de er altid attraktive for børnefamilierne.

- Vi skal også have lavet en majslabyrint. Vi er næsten selv helt bange for at gå derind i år, for de er så store, men vi skal nu nok sætte noget afskærmning op, så ingen farer vildt, griner Ib.

Spejderne fra Mejlby har lovet at komme forbi og sælge øl og vand på dagen, men kaffe og den hjemmebagte kage sørger familien selv for. Ind til videre er der tre på bageholdet.

- Det bliver jo til meget kage, hvis der kommer 1500, som vi håber på, men det afhænger jo alt sammen af vejret, men det skulle blive godt, lyder det fra Ib.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidst, men ikke mindst så er der på gården blevet født fire små søde kalve, som Ib og Lisbeth sørger for bliver gjort tamme, så børnene får mulighed for at komme helt tæt på dem.

- Kalvene nærmest hænger på os, når vi kommer ind til dem, så det skal nok blive et hit, fortæller Ib, som fortsætter med at remse op fra listen af de ting, de skal nå at få lavet. Og så skal der naturligvis ryddes op. Det er vigtigt for værtsparret, at gården fremstår fra sin absolut bedste side.

- Det skal jo se ordenligt ud, når vi får så mange gæster.

Alle mand på dæk

Det er ikke første gang, at Ib og Lisbeth er værter ved Åbent Landbrug. Det var de også tilbage i 2006 og 2012. Selvom de ikke lægger skjul på, at det er et kæmpe stort stykke arbejde at få så mange gæster på en gang, så glæder de sig til at vise gården frem.

- Der er mange, som tror, de ved alt om, hvad vi bønder går og laver, men det viser sig, at der er rigtig mange ting, som de slet ikke er klar over. Vi er stolte og glade for det, vi laver, og det vil vi meget gerne vise frem, forklarer Ib i pressemeddelelsen fra Djursland Landboforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når man spørger parret, hvilke erfaringer de har taget med sig til dette års Åbent Landbrug, er svaret klart.

- Vi skal være så mange som muligt til at fortælle, hvad der foregår her på gården. Vi regner med, at vi skal være en 30 stykker, og det er rigtig mange, men vi har heldigvis en god familie og mange gode venner, som synes, det er rigtig sjovt at være med. Så det har ikke være et probem at finde folk, siger Ib.

For der er ingen tvivl om, at både landmandsparret og de mange hjælpere er glade for den dialog, der er med gæsterne til Åbent Landbrug.

- Det er bare en rigtig god dag, hvor vi har en spændende dialog med gæsterne, som er gode til at spørge.

Hvis man planlægger at tage til Åbent Landbrug på søndag, er man mere end velkommen hos Lisbeth og Ib Damgaard Andersen, Lindå Hede 8, Hornslet.