Abonnementsartikel

Krone kan til efteråret præsentere en ny rive-generation, som faktisk allerede kører i Danmark.

Maskinbladet i Tyskland: På Agritechnica 2019 vil Krone vise en ny generation TC-storriver, hvor en fire rotors udgave med arbejdsbredde på 13,7 meter bliver første version fra den tyske producent:

- Swadro TC 1370 bliver navnet på den nye model, og vi har blandt andet fået en ny rammeopbyging af riven, fortæller Henrik Feldmann, marketingschef hos Krone.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Riven er udstyret med justerbar arbejdsbredde direkte fra kabinen, og kan arbejde fra 10,8 meter op til 13,7 meter.

Der er elektrisk indstilling af arbejdshøjden, som enten stilles enkelvis på de fire rotorer eller samlet på alle rotorer på én gang.

Test i Danmark

På Skamstrup Maskinstation i det midtjyske har man i noget af sæson 2019 kørt med den nye TC 1370 storrive, for at samle de sidste erfaringer, før lanceringen på Agritechnica 2019.

- Der har været flere testmaskiner ude og køre, og det er klart at Danmark er et land, som vælges til test af netop denne type maskine, da vi generelt er aftager af mange storriver, fortæller Claus Fey, produktchef hos Brøns Maskinimport, som er den danske importør af Krone.

Han fortæller, at den nydesignet ramme på riven er blevet væsentligt forstærket med den nye udformning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er desuden kommet hydraulisk aflastning af rotorerne, hvor vi på den tidligere generation kørte med fjedreaflastning af rotorerne.

- Det betyder blandt andet, at riven selv kompassere for ændring af arbejdsbredde, så riven ikke fylder ovenpå ved bred arbejdsbredde og heller ikke bliver for tung ved smal arbejdsbredde.

Claus Fey nævner også, at det nu er muligt med 710 millimeter brede dæk.

- Riven har kørt 1.500 hektar hos Skamstrup Maskinstation, så vi har allerede de første erfaringer, og de tyder på, at det bliver rigtig godt.