En ny generation af de variable rundballepressere fra Krone ser dagens lys på Agritechnica 2019. VariPack kommer i to forskellige udgaver med en maksimal ballediameter på 1,90 centimeter i topmodellen VariPack V 190 XC Plus.

Ifølge Krone, bliver der tale om en hurtig presser på mange fronter idet, at der er få service-punkter, samt en lettere adgang til montering af ny netrulle. Desuden går der blot fem sekunder fra bagklappen åbner til balle ruller ud, og bagklappen er lukket til igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
På den nye model er det lettere at monterer net i presseren, da denne sliske har fundet vej til presseren.

Spiral rotor

Den nye presser er udstyret med en 2,1 meter bred pick-up og med en ny spiralformet rotor på 530 millimeter. Den nye rotor drives sammen med pick-uppen af blot én kæde, som sidder på højre side af maskinen. Generelt er der få kæder på maskinen, idet der blot sidder tre i alt.

rich-media-3
Den nye spiralformet rotor på VariPack-serien.

Det er også muligt, at få VariPack leveret med en integeret snitter, hvor i alt 26 snitteknive er monteret, og chaufføren kan vælge at køre med dem alle eller blot halvedelen.

De fire remme i ballekammeret er 275 millimeter brede og rotorer med 130 omdrejninger i minuttet.

rich-media-4
Rotor og pick-up er drevet fra samme kæde. Der sidder i øvrigt blot tre kæder på den nye presser.


 

Erfaringsrig

Maskinbladet har set pressen i aktion i Frankrig og Krone fortæller, at man forud for Agritechnica allerede har presset 170.000 baller med den nye serie rundballepresser, og der derfor ifølge Krone, er tale om en vel afprøvet maskine, som præsenteres til efteråret i Hannover.

rich-media-5
Den nye presser kan maksimalt nå 1,90 meter i ballediameter.