Abonnementsartikel

Fødevareminister Mogens Jensen klipper det røde bånd og åbner Danish Crowns nye fabrik i Kina. Det foregår i nat dansk tid.

Endnu flere kinesere skal fremover have mulighed for at spise sundt svinekød af høj dansk kvalitet, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse. Danish Crowns nye fabrik i Pinghu 100 km sydvest for Shanghai skal nemlig levere produkter til det kinesiske marked produceret af svinekød fra Danmark.

Fabrikken er 17.000 kvadratmeter stor - cirka det samme som fire fodboldbaner - og forventes årligt at producere 14.000 tons forædlede svinekødsprodukter. Den officielle åbning finder sted klokken tre i nat dansk tid, når fødevareminister Mogens Jensen klipper det røde bånd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Stor cadeau til både Danish Crown og de danske myndigheder for, at dette kan lade sig gøre. Kineserne stiller store krav, og fabriksåbningen er kun mulig, fordi kineserne har tillid til Danmark og vores høje fødevaresikkerhed, siger Mogens Jensen.

- Det er en ære at være med til at åbne Danish Crowns nye fabrik. Den er et eksempel på, at danske fødevarer er efterspurgte over hele verden, og at den danske insisteren på sikkerhed, kvalitet og bæredygtighed er et varemærke, vi kan være stolte af. Det vil folk gerne betale for, siger Mogens Jensen.

Danish Crown indgik sidste år et samarbejde med den kinesiske e-handelsgigant, Alibaba. Aftalen gør fabrikkens produkter tilgængelige for Alibabas 466 millioner brugere, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i pressemeddelelsen.

- Vores mål er at etablere Danish Crown som et premium brand i Kina i løbet af de næste fem år. Fabrikken i Pinghu er hjørnestenen i den satsning, fordi den gør os i stand til at levere både ferske og forarbejdede produkter baseret på danske råvarer til de kinesiske forbrugere, siger Jais Valeur, der er Group CEO i Danish Crown.

Kina er verdens største forbruger af svinekød. Danmark eksporterede i 2018 213.000 tons svinekød til Kina. Det havde en samlet værdi af cirka 2,3 milliarder danske kroner. Tallene stiger i 2019, og Danish Crown forventer en yderligere stigning i 2020, da Kina er ramt af flere udbrud af afrikansk svinepest og derfor importerer mere svinekød end normalt.