Det er ikke nogen nem opgave at pakke en maskinforretning sammen og flytte den ind i nogle nye lokaler. Hvis der så i forvejen ligger en eksisterende maskinforretning i de nye lokaler, bliver det kun sværere. Det var netop opgaven, da Jeppe Rasmussen, der ejer Yding Smedie, i november købte Case IH-forhandleren Horsens Maskiner. Samtidig med overtagelsen skiftede virksomheden navn til Yding Smedie & Maskiner.

De 30 medarbejdere fra Yding skulle flytte til den nye adresse i Horsens, hvor de sluttede sig til 15 ansatte fra det tidligere Horsens Maskiner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Mentalt er det en kæmpe omvæltning, når man skal flytte arbejdsplads. For os handler det om, at to kulturer skal smelte sammen og skabe én ny. Det er noget, som tager tid, forklarer Jeppe Rasmussen og fortsætter:

- Vi vil tage det bedste fra to virksomheder og skabe én helt ny virksomhed. Forandring er svært, selvom alle gerne vil sige, at de er forandringsparate.

Maskinbladet besøgte Yding Smedie & Maskiner i Horsens godt 100 dage efter overtagelsen, og ved morgenmødet for virksomhedens nu 47 ansatte kunne Jeppe Rasmussen fortælle, at det går fremad med salget af landbrugsmaskiner. Men selvom økonomien naturligvis skal se fornuftig ud, er det ikke her Jeppe Rasmussen har sit fokus i arbejdet med at sammenlægge de to virksomheder.

- Bundlinjen er ikke det eneste mål for os. Succeskriteriet for mig er, at vi skaber en samlet virksomhed, der fungerer, siger han.

Og selvom Jeppe Rasmussen er uddannet landbrugsmaskinmekaniker, og tidligere har solgt maskiner, bliver det ikke en del af hans hverdag fremover.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu her mens vi stadig er ved at flytte virksomhederne sammen, er jeg en del af driften. Men på sigt vil jeg gerne have mulighed for at fokusere på ledelsesopgaven. Jeg kommer ikke til at være sælger, for så vil der ikke være tid til at lave god ledelse, forklarer han.

Det er også grunden til at Yding Smedie & Maskiner har ansat to nye værkførere - en rolle som Jeppe Rasmussen tidligere har varetaget.

Stadig pladsproblemer

Det der endte med overtagelsen af Horsens Maskiner begyndte egentlig, da man hos det daværende Yding Smedie løb ind i nogle pladsproblemer.

I Yding havde Jeppe Rasmussen - udover maskinhandel - blandt andet også VVS-afdeling, smedeværksted og salg af malkemaskiner. Det betød, at de fysiske rammer var blevet for trange til at rumme de 30 ansatte.

- Vi kunne simpelthen ikke være der længere, og vi kunne ikke få lov af kommunen til at bygge nyt, siger Jeppe Rasmussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da Horsens Maskiner meldte sig på banen, valgte Jeppe Rasmussen altså at rykke virksomheden ind i de bygninger fra 2007, der husede Horsens Maskiner. Der er bare ét lille problem.

- Vi har præcis lige så mange kvadratmeter nu, som vi havde før. Tidligere var vi 30 medarbejdere, og nu er vi 47, siger han.

Derfor har Yding Smedie & Maskiner også valgt at leje sig ind i de gamle bygninger i Yding på ubestemt tid, hvor smedeafdelingen fortsat holder til. Det varer dog ikke længe, før alle medarbejdere kan samles i Horsens.

- Vi vil gerne bygge nye lokaler ved siden af vores nuværende i Horsens, hvor der er plads til smedeafdelingen. De skal gerne stå færdige i 2018, siger Jeppe Rasmussen.

Selvom det er pladskrævende blandt andet at have VVS-afdeling og smedeværksted i forlængelse af en maskinforretning, så er de mange forskellige afdelinger en af hjørnestenene i Yding Smedie & Maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er helt bevidst, at vi har flere ben at stå på, og de andre afdelinger er lige så vigtige som maskinforretningen. Det er vigtigt for os, at hver afdeling passer sit eget. På den måde er medarbejderne hver især være specialister på deres eget område, forklarer Jeppe Rasmussen.

Den rette vej

Da Jeppe Rasmussen og Yding Smedie overtog Horsens Maskiner og dannede Yding Smedie & Maskiner, var det ikke kun en sammenlægning af to virksomheder. For folkene fra Yding Smedie var det også et skifte fra Deutz-Fahr, der bliver importeret af HCP, til Case IH, som man forhandlede hos Horsens Maskiner.

- Det var et stort skifte at gå fra HCP til CNH. Der er tale om en meget større organisation og et stort setup bag mærket. Samtidig er CNH færdige med den strukturudvikling, som andre mærker er ved at gennemgå nu. Jeg tror, at CNH står stærkt på markedet, siger Jeppe Rasmussen.

I dag dækker Yding Smedie & Maskiner en stor del af Østjylland, og det fik personalet også at mærke, da forretningen inviterede til indflytterfest mod slutningen af 2017.

- Der måtte vi virkelig trække i arbejdstøjet. Der kom et par tusinde gæster, og vi blev virkelig taget godt imod, siger Jeppe Rasmussen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den gode modtagelse, vi har fået, stiller samtidig også nogle forventninger til os, som vi skal leve op til.

Sammenlægningen af de to virksomheder er foregået i den mest stille periode i en maskinhandlers kalender, og derfor ser man hos Yding Smedie & Maskiner også frem til, at sæsonen starter.

- Det kommer til at være en ny situation for alle vores kunder. De gamle Yding-kunder skal et nyt sted hen, og de gamle Horsens-kunder kommer til at møde nye mennesker. Derfor bliver jeg også glad hver gang, jeg ser en kunde komme ind i butikken, siger indehaveren.

Selvom det hele stadig er forholdsvis nyt, er der dog særligt én ting der gør, at Jeppe Rasmussen ikke tvivler på, at det nok skal blive en succes:

- Vores medarbejdere er de største ambassadører, vi har, og de har simpelthen taget så godt imod sammenlægning. Det gør mig sikker på, at det er den rette vej at gå.