Fra 2020 skal forbrugerne også kunne købe både mælk, kalve- og oksekød med det statskontrollerede dyrevelfærdsmærke.

Går alt efter planen kan man allerede i begyndelsen af næste år købe både smør, mælk og yoghurt med det statskontrollerede dyrevelfærdsmærke.

Også røde bøffer og hakket oksekød skal efter planen kunne prydes med enten et, to eller tre grønne hjerter - alt efter hvor meget mere dyrevelfærd bedrifterne har lagt oven i de eksisterende regler for dyrevelfærd. Dermed udvides Dyrevelfærdsmærket til at sidde på endnu flere af danskernes foretrukne fødevarer.

- Vi ved fra undersøgelser, at mere end syv ud af ti forbrugere ønsker statskontrolleret dyrevelfærd. Lige præcis det leverer Dyrevelfærdsmærket. Ved at udvide mærkningsordningen bliver det muligt at bidrage til, at også køerne får bedre dyrevelfærd, når forbrugerne vil betale lidt mere for varerne. Initiativet sikrer blandt andet, at dyrene får mere plads, og at køerne får mere tid sammen med deres kalve, forklarer fødevareminister Mogens Jensen.

rich-media-1
Vi ved fra undersøgelser, at mere end syv ud af ti forbrugere ønsker statskontrolleret dyrevelfærd, fortælelr Mogens Jensen. Arkivfoto.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Opbakning fra branchen

Han har netop modtaget høringssvar fra blandt andet landbruget, dyreværnsorganisationer og detailhandlen, der bakker op om den kommende udvidelse.

Dyrevelfærdsmærket er et samarbejde mellem Miljø- og Fødevareministeriet, landmænd, fødevarevirksomheder, brancheorganisationer, dyreværnsorganisationer og detailhandlen.

Tilbage i 2017 kom Dyrevelfærdsmærket på grisekød og i 2018 på kyllingekød. Ved at udvide mærket med mælk, kalve- og oksekød.

- Forudsætningen for, at dyrevelfærden får et løft, og mærkningsordningen bliver en succes, er, at forbrugerne så også i praksis rækker ud efter de nye dyrevelfærdsmærkede varer, når de lander i kølediskene. De tilkendegivelser, vi har fra danske landmænd, viser, at mange gerne vil levere endnu mere dyrevelfærd for deres dyr og til forbrugerne, siger Mogens Jensen.