Abonnementsartikel

I Landbrugsklasse 0 vandt Amalie Pedersen DM i traktortræk - hun får ros fra arrangørerne for at tage mesterskabet i debut-året.

Skiftevis sol og kraftig regn er ikke, hvad man ønsker, når man arrangerer et traktortræk. Banen skal gerne holdes nogenlunde tør, så trækkerne kan gøre deres arbejde.

Så folkene bag lørdagens DM i traktortræk 2019 på Brande Pulling Arena kom på noget af en opgave.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vejret var helt sikkert en udfordring, og vi tog hele tiden plastik på og plastic af banen. De kraftige byger gav travlhed, men der var godt humør hele vejen rundt, og folk viste god forståelse, siger Lars Klausholt, der er formand for LandboUngdoms traktortrækudvalg.

LandboUngdom arrangerede DM i samarbejde med Danish Tractor Pulling, der samtidig med DM afholdt EM på banen ved siden af. EM fortsætter søndag, og der forventes 10.000 tilskuere i løbet af weekenden.

Flotte præstationer

Nedenfor ses vinderne fra de 14 klasser i LandboUngdoms DM. Hver at bemærke er blandt andre Amalie Pedersen, der vandt Landbrugsklasse 0 i sin Ford 770. Amalie er netop begyndt at køre traktortræk, og hendes sejr må betegnes som meget imponerende. Også Nick Porsborg gjorde sig flot bemærket, da han vandt Superstandardklasse 6 med sin nybyggede Case IH Magnum 7120.

- Der var fin og fair konkurrence, selvom det var vådt, så det var godt. Der var rigtig mange tilskuere, og de fik helt sikkert en god oplevelse, siger Lars Klausholt.

Deltagerne til DM i traktortræk havde kvalificeret sig igennem lokale og regionale stævner rundt om i landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

LandboUngdoms regioner Vejle, Fyn, Sønderjylland og Ribe var værter for årets DM-træk, og det eventuelle økonomiske overskud fra eventen går til foreningsarbejdet i LandboUngdom.