Abonnementsartikel

MyCaseIH.com hedder det nye mangement-program, som skal være et samlingssted for maskindata, mark-info, vejrudsigter og medarbejder-overblik.

Østrig: Næsten alle traktorproducenter har efterhånden et mangement-program, hvor der kan opnåes en vis form for overblik over traktorerne med information om placering, aktuel maskin-data samt overblik over næste service og lignende.

Case IH kommer på Agritechnica 2019 på banen med et management-program, som ikke bare skal samle traktor-overblikket, men også overblikket over marker og GPS-linjer, samt dokumentering fra marken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Systemet er bygget på Microsoft-styresystem, og kører på Apps for de forskellige funktioner - ligesom man kender det fra telefoner.

rich-media-2
I flådestyringen er der overblik over alle Case IH-maskiner, og der kan både sendes beskeder ud i marken, og der kan ses aktuel status på både serviceområder og andre traktor informationer i real tid. Foto: Case IH.

Et åbent system

Under et pressemøde i Østrig viste Case IH systemet, og hvilke situationer på bedriften det kan give mening, at gøre brug af systemet.

- Jo flere områder plantformen kan benyttes til, jo mere nytte gør den for maskinstationsejeren eller landmanden, fortæller Maxime Rocaboy.

- Derfor har Case IH også bygget et åbent system, hvor vi hellere end gerne vil samarbejde med andre udbyder af løsninger på markedet. Eksempelvis har indtil videre samarbejde med Trimbles AG software, AgDNA-platformen, som samler markdata samt FieldClimate, som også er en kendt aktør på markedet for samling og behandling af data.

rich-media-3
Styresystemet er bygget op på Microsoft, og kan løbende udvides i tak med, at der kommer flere samarbejdspartner. Foto: Case IH.

Da hele systemet er opbygget på apps, kan den enkelte bedrift downloade lige præcis de apps, som passer ind til bedriften.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betyder også, at Case IH lige nu arbejder på at få vejrapps integeret i systemet, og på spørgsmål om viderefakturaering af eksmepelvis maskinstationsarbejde i systemet, fortæller Case IH, at der arbejdes med rigtig mange løsninger:

- Det er helt klart også en super relevant løsning til systemet, og vi er meget åbne over for forslag, og håber på, at vi kan få lavet en meget stærk platform her, fortæller Maxime Rocaboy, som fremhæver, at man allerede på Agritechnica 2019 kan vise yderligere samarbejdspartner til platformen.

Trådløs information

Sammen med lanceringen af den nye Magnum-generation, så præsetere Case IH også begrebet AFS Connect. Det dækker over den måde, som data deles mellem traktor og platformen.

Det betyder, at traktoren automatisk sender markregisteringer, udbyttekort, GPS-linjer og lingende til MyCaseIH.com. Omvendt kan driftslederen eller maskinstationsejeren også sende data modsat, som eksempelvis GPS-linjer, doseringskort og lignende ud i traktoren.

- Indtil videre er det blot AFS 1200 terminalen, som sidder i Magnum-traktoreren vi kan gøre dette med, med på sigt kommer AFS 1200-terminalen i hele Case IHs traktor og mejetærskerprogram, også bliver det hele langt lettere, forkalrer Maxime Rocaboy, som dog gør opmærksom på, at med en AFS 700-terminal, fungere overvågningen af maskindata ganske fint.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-6
Man kan selv vælge hvilke informationer man ønsker at få vist omkring sin flådestyring af maskiner. Foto: Case IH.

Mange informationer

Fordelen ved at have overblik over alle køretøjer på bedriften eller maskinstation, kan være i de tilfælde, hvor en traktor arbejder alene, eller flere arbejder i forskellige retninger.

Hvis en traktor står med en gyllerører, hvor der kører en gylleudlægger fra, så står traktoren måske i flere døgn ved gylletanken, uden der kommer mennesker forbi. Her kan systemet programmeres til at sende en besked, når der er 10 procent diesel tilbage på traktoren, og man derved undgår, at traktoren kører tør.

Et andet eksemepel kan være en høst dag, hvor maskinstations traktorer er spredt udover et stort areal, og det dermed kan være en fordel at få et overblik for, hvilken traktor og chauffør der skal have dieselolie og mad først den aktuelle aften, da tankindholdet kan være én af de informationer, som man kan få vist i MyCaseIH.com.

Der er op til 40 forskellige informationer, som man kan få vist som den vigtigeste information i programmet, og det kan være alt lige fra aktuel hastighed, olietemperatur, tankindhold og så videre.

Der kan også sendes beskeder mellem traktorer og kontor direkte på terminalen i traktoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Platformen kan desuden overvåges og justeres fra mobil og tablet.