Abonnementsartikel

DC: Lige nu lægges der arm om priserne, men hvis efterspørgslen fra Kina fortsætter med at stige, så kan der snart blive kamp om råvarerne.

Noteringen ligger fortsat på 12 kroner pr. kg i uge 37, melder Danish Crown i deres markedsberetning. Tre uger i træk har priserne ligget stabilt på 12 kroner pr. kg.

Stemningen skifter i øjeblikket på det europæiske marked for grisekød. Lige nu lægges der arm om priserne, men hvis efterspørgslen fra Kina fortsætter med at stige, så kan der snart blive kamp om råvarerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi oplever lige nu, at en del kunder begynder at fokusere på at sikre sig råvarer til julehandlen. Det er meget tidligt, men foreløbigt ser vi tiden an, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

I øjeblikket er der en god efterspørgsel på forender, skinker, brystflæsk og bove. Kamme og bacon sælges stabilt, mens appetitten på nakker ser ud til at have toppet for denne sommer.

- Det er helt igennem Kina, der trækker markedet i øjeblikket, og det er ved at gå op for indkøberne rundt om i Europa, at der kan opstå en situation, hvor de kan komme til at producere mindre, simpelthen fordi de ikke kan få de råvarer, de har brug for, siger Lars Albertsen.

Til markederne udenfor Europa er der et stærkt salg til Kina, mens afskibningen til Japan er gået ned i tempo.