Debatten om klima og bæredygtighed fylder lige nu mere end nogensinde før. Særligt de unge har taget kampen op mod klimaforandringerne. Den 5. og 6. september deltager Landbrug & Fødevarer på Ungdommens Folkemøde i Valbyparken, skriver L&F i en pressemeddelelse.
Fødevareklyngen har tidligere på året udgivet en ambitiøs klimavision med målsætningen om at producere danske fødevarer klimaneutralt senest i 2050, og netop klima er fokus i Landbrug & Fødevarer's telt.
- Ungdommens Folkemøde er en oplagt mulighed for os til at tale med den unge generation om klima, og hvordan fødevareerhvervet kan og vil byde ind. De unge er topmotiverede for at deltage i kampen mod klimaudfordringer, og det er danske landmænd og fødevarevirksomheder også, siger Anne Arhnung, der er administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.
I år deltager op mod 100 organisationer, virksomheder, medier, institutioner og partier fordelt på 80 stadepladser i Ungdommens Folkemøde.
I Landbrug & Fødevarer's telt vil der være repræsentanter fra både Landbrug & Fødevarer og Seges til stede for at svare på spørgsmål fra de unge og samtidig bidrage til den faglige debat.
Minimere madspild
Især madspild er i år et stort tema i Landbrug & Fødevarer's telt. Her er der forskellige workshops i samarbejde med Fødevarebanken og med besøg fra blandt andre Rasmus Erichsen, stifter af Stop Spild Lokalt, og Gitte Johansen, der er aktiv fortaler for en zero waste-kultur.
- De unge har en stor interesse i selv at gøre en indsats for klimaet fx med fokus på madspild, og det vil vi som repræsentanter for fødevareerhvervet naturligvis gerne støtte op om. Samtidig håber vi at engagere de unge til at tænke endnu mere over at mindske madspild i en travl hverdag, siger Anne Arhnung.
Cirka 50 procent af danskerne smider mad ud én eller flere gange om ugen. Samtidigt er 77 procent af danskerne overvejende enige i, at de bliver mere og mere interesserede i at minimere madspildet i husstanden, viser undersøgelser fra Landbrug & Fødevarer.