Kuhn har ved en kontrolleret test opnået verdensrekord i sammenrivning af skår. Det skete i Brædstrup, hvor Kuhns fire-rotors rive, en GA 15131, sammenrev i alt 188,9 hektar på otte timer. Det giver et gennemsnit på 23,6 hektar pr. time.

Det store tyske institut Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft (DLG) med al sin ekspertise, kontrollerede rekorden, der blev udført af en standardversion af Kuhns GA 15131 rive. Til at trække riven anvendtes en John Deere 6250R traktor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kuhns eksklusive 100 procent hydraulisk drevne rotorrive kan tilpasses det perfekte forhold mellem fremkørselshastighed og rotorhastigheden for at opnå den ønskede foderkvalitet. Dertil kommer, at maskinen har et minimalt vedligeholdelsesbehov.

Dansk bedrift

Til rekordforsøget var udvalgt en dansk bedrift i det kuperede Midtjylland nær Brædstrup.Her driver Mikael Skeldal sammen med sine to brødre og sin søster en større bedrift med mælkeproduktion på 1.000 køer, samt markbrug på godt 1.000 hektar.

Mikael Skeldal manøvrerede sig med sikket frem til verdens rekorden i en John Deere 6250R udstyret med AutoTrac og det intuitive Gen4 CommandCenter og Command PRO joysticket.

- Robert Vemmelund, produktchef hos Maskinhandler Indkøbsringen udtaler, det har været utrolig spændende at være med til forberedelserne frem til rekordforsøget, og ikke mindst på selve dagen, hvor riven fra Kuhn i den grad opnåede flotte resultater.

Tyske DLG er på vej med undersøgelser af smuds-indhold i den sammenrevne ensilage, med hvornår resultatet er færdig vides endnu ikke.