Abonnementsartikel

Et nyt landbrugssoftware fra Seges skal give bedre styring og bedre bundlinie ved at kombinere data til helt nye nøgletal.

Det handler om at lade data skabe overblik, så landmanden på den baggrund kan sætte ind dér hvor skoen trykker, eller dér hvor potentialet for at gøre det endnu bedre ligger, skriver Seges.

Nu får landmanden endnu bedre muligheder for at analysere på bedriftens data. Seges har nu lanceret det nye digitalt produkt, "Dashboard", som giver landmanden overblik over bedriften - med realtidsdata. Dashboard er gennem det seneste år udviklet og testet af landmænd landet over.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dashboardet kan tilpasses den enkelte bedrift og sættes op med de nøgletal, som den enkelte landmand kan bruge til at arbejde fokuseret mod bestemte indsatsområder på bedriften, skriver Seges.

Dashboardet opdateres hver eneste dag med de vigtigste informationer om bedriften. Det giver et her og nu billede, som landmanden kan arbejde ud fra i samarbejde med rådgivere og medarbejdere. Det handler om at lade data og kombinationen af data fra gården skabe overblik, så landmanden på den baggrund kan sætte ind dér, hvor skoen trykker, eller dér, hvor der kan være endnu mere at hente.

- Du får et opdateret fundament for at træffe de rigtige beslutninger i dagligdagen. Hvis du oplever en negativ udvikling, kan du hurtigt reagere, inden det når at påvirke din bundlinje, skriver Seges.

I dybden med data

Udover et hurtigt overblik er der også en række forskellige funktioner i dashboardet, der giver dig mulighed for at udforske de konkrete områder. Her kan du gå i dybden med dine data, så du kan se de enkelte konti og få et rullende overblik over de forgangne måneder. Med de informationer kan du vurdere, hvorfor et tal er gået op eller ned, og hvor det er gået galt ? eller godt.

Dashboardet findes i to udgaver, en gratis basis-version og en udvidet version, som kræver abonnement. I forbindelse med lanceringen er der en gratis prøveperiode på Dashboard Pro til og med 30. september 2019.