Abonnementsartikel

Ved SIMA-udstilling afslørede Valtra sin nye SVC-kabine, der udmærker sig ved kun at have en stor siderude uden stolpe i kabinens højre side. Det oplyser Valtra.

Side Visibility Cab, som er nyskabelsens fulde navn, kan fås med ekstra smalle skærme for at give et endnu bedre udsyn. En vinduesvisker er monteret på den store siderude, så udsynet bevares i regnvejr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når traktoren eksempelvis bruges af kommuner og ejendomsselskaber, er det en meget stor fordel, at sideruden og bagruden er lavet af polykarbonat, som beskytter føreren mod flyvende sten og andre hårde genstande.

Når SVC-kabinens egenskaber kombineres med en skovkabine, bliver det til en SVC360-kabine, som også har markedets bedste udsyn til siderne, bagud og opad. Udsyn bagud er ikke mindst vigtigt ved arbejde i skoven, og når høje hegn langs veje skal beskæres.

SVC-kabinen blev i sin tid designet til de behov, som vejentreprenører har. Fordelene ved den nye kabine bliver således også helt tydelige, når den bruges i forbindelse med vedligehold af veje og rabatter.

Men SVC-kabinen er også ideel til mange andre opgaver. Ved kørsel inde i bygninger, for eksempel ved fodring og strøning i stalde, er udsynet nedad og til siden af afgørende betydning. SVC-kabinen er også en fordel, når der arbejdes i skoven eller i marken under forhold, hvor ekstra godt udsyn og beskyttelse er påkrævet.

Kabiner med fem stolper er traditionelt blevet brugt i Frankrig - for eksempel på modellerne i Valtra 6000-serien. Den nye SVC-kabine bliver nu også tilbudt på Valtra’s øvrige markeder. SVC-kabinen kan kombineres med andre kendte fordele ved Valtra, der designet og udstyret til f.eks. entreprenørarbejde så som gul eller orange maling, fabriksmonterede industridæk, frontlæsser, frontlift, kørselskontrol til TwinTrac og affjedret foraksel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

SVC-kabinen tilbydes til alle N-seriens HiTech modeller fra N82 til N141. Produktionen af den nye SVC-kabine begynder i sommeren 2009 på fabrikken i Suolahti.