Meldingen onsdag aften fra Trump om, at han planlægger en "gigant pakke" relateret til amerikansk ethanol, kommer tiltrængt for de amerikanske landmænd der i forvejen lider under lave afregningspriser på majs og sojabønner. Amerikanske landmænd har tidligere raset mod Trumpadministrationen fordi Trump har tildelt dispensationer til 31 amerikanske ethanol-blandere. Pakken kan derfor hjælpe med at please de amerikanske landmænd og ethanol-industrien. Trump indikerede i et tweet det vil være en: "gigant pakke, gør dig klar". De seneste dage er branchen blevet forberedt på, at man vil øge efterspørgslen på biobrændstof, men det er meget sparsomt med information omkring, hvad der kan forventes og pakken kan indeholde, skriver Jyske Markets.

Majs/Soja

Fra åbningen i Chicago understøttede udmeldingen majs og sojaolie der blev sendt højere, blandt andet på fondenes short-covering, forud for en forlænget weekend i det amerikanske, der på mandag holder lukket som følge af Labor Day. Der er stærkt fokus på vejrprognoserne, hvor tidlig frost kan få store konsekvenser soja- og majsplanterne, som følge af den sene tilsåning, der har forsinket væksten. De kommende 10-14 dage viser prognoserne dog ingen tegn på er frostgrader er lige om hjørnet. Tvært imod indikeres der for de kommende par uger favorabelt vejr med solskin, der er tiltrængt oven på den seneste nedbør, og gavner udbyttepotentialet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvede

Hvedemarkedet lider fortsat under høstpres og mens der tidligere på ugen var positive meldinger om udbytterne i Frankrig, var det i går det ukrainske landbrugsministerium, som bekræftede positive produktionsudsigter. Fra officiel hold estimeres hvedehøsten for 2019 at kunne stige til 27,8 milloner tons, et stigning på 3,2 millioner tons fra sidste år. Derudover melder private aktører, at majshøsten har kurs mod en rekordhøst til efteråret med en produktion på over 38 millioner tons. Ukraine vil for indeværende sæson dermed forblive en vigtig og stor global spiller på eksportmarkedet. Hveden gik i går lavere både på Matif og i Chicago, men en ny dollarstyrkelse mod euro, begrænsede prisfaldene i Europa, mens Chicago-hveden måtte indkassere lidt større prisfald. En tendens der fortsætter her til morgen, og presser den amerikanske hvede yderligere ned. På Matif er der tegn på at aktører er i gang med at rulle deres solgte kontrakter fra september-terminen, der snart har udløb, ud på decemberterminen. Det giver lidt prissupport til september, mens december presses.

Udløbet af september-kontrakten trækker dermed markedet lavere, men kan omvendt give lidt luft når vi kommer på den anden side af forfald. Spændet mellem september-19 og december-19 terminerne i møllehvede er de seneste 1½-2 uger indsnævret fra 5,75 EUR/ton til i går 3,25 EUR/ton. I takt med at likviditeten og interessen for september-terminen falder frem mod udløb, er der risiko for at spændet lynhurtigt kan køre ud igen.