Den velkendte Turbo T harve fra Kverneland opdateres, og kommer nu til at hedde Turbo T i-Tiller. Opbygningen af harven har ikke ændret sig betydeligt, da de store ændringer sker i forbindelse med overvågning og elektronsik styring af harven.

Harven har en arbejdsbredde på 6,5 meter og 8 meter, og en arbejdsdybde fra 3 til 20 centimeter og kan leveres med enten en fjedertands- eller stivtandsopbygning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Løsningen med fjedertæderne kan både benyttes til at etablere såbed eller en stubharvning efter høst og gør derfor harven til et alsidtigt redskab.

Intelligent vægtoverføring

Den intelligente vægtoverføring On-the-Go Dynamic Traction Control, er med til at sikre trækkraften for traktoren. Systemet overfører vægt fra de forreste hjul på harven til traktorens baghjul for at sikre greb og trækkraft. På kuperet terræn justeres trykket konstant for at opretholde det valgte tryk, og derved ændres trækkraften ifølge Kverneland ikke under ændrede markforhold.

Auto-Dept

Dybden på harven indstilles inde fra ISOBUS-terminalen i traktoren, og automatisk indstiller Smart System harven, til den valgt dybde. Det er arbejdsdybden på både harvetænderne og afrettertænderne, der justeres ved hjælp af Smart System. Dybderegulering kan udføres når som helst og kan sagten ske med harven i jorden, for eksempel ved ændring i jordforholdene. Dermed opnås den optimale indstilling af harven hurtigt og præcist uden at forlade sædet på traktoren.

Overbelastningssystem

Auto-Protect er et system, der skal beskytte harven mod forkerte vrid og overbelastning. Ifølge Kverneland reagerer systemet på både forhindringer og vandrette momenter, eksempelvis i form af drejning med harven helt i jorden. Hvis det vandrette momentet overskrider et betydeligt niveau, eller hvis harven møder en forhindring, løftes den ved hjælp af Smart System.

Dette er ifølge Kverneland med til at sikre en længere levetid og en højere gensalgsværdi for harven.