Abonnementsartikel

Skamstrup Maskinstation var blandt de første maskinstationer til at tage Bredals nye flagskib K165XE i anvendelse. De har behov for at sprede kalk i stor bredde, og her er Bredals K-XE-spredeværk i en klasse for sig.

Det nye spredeværk på Skamstrups spreder styres af den seneste generation af Bredals ISOBUS-computer og traktorens GPS. Tildelingen kan ske efter variable gødningskort eller satellitkort. Skamstrups spreder kører på 750/60R 30,5 Twin radialdæk, for med en vognkasse, der rummer 16.000 liter, vejer et fuldt læs jordbrugskalk cirka 25 tons.

Altid kørt med Bredal-spredere

Skamstrup Maskinstations ejer Torben Kamp har her et år efter købet ikke fortrudt sin investering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I 2013 fejrede en af vores loyale chauffører 25-års jubilæum. Det fejrede vi blandt andet med at udskifte vores gamle Bredalspredere. Da var de henholdsvis 25 og 20 år gamle. Vi fik så to nye, og når vi nu allerede har udskiftet dem, er det ikke fordi, de var slidt, men for at kunne tilbyde kunderne optimal udnyttelse af deres gødningskvoter, få maksimal spredebredde og arbejde med tildelingskort på vores kalkspreder, siger Torben Kamp.

Udover den store K165XE har Skamstrup købt en Bredal F4 liftophængt gødningsspreder med 4.000 liter tank og alt i udstyr. Med F4'eren kan maskinstationen hurtigt give majsen et skud kunstgødning som supplement til gyllen eller komme ud på vinterafgrøderne i det tidlige forår uden at efterlade sig dybe spor.

- Den giver os fleksibilitet og et længere arbejdsvindue, så den er vi glade for, siger Torben Kamp.

Man skal være hurtig

En af de største Bredal-forhandlere i Danmark er TBS Maskinpower, der med maskinforretninger i Starup, Holstebro og Askildrup ved Randers dækker det halve Jylland. De har blandt andet leveret Bredal-sprederne til Skamstrup Maskinstation. Her påstår sælger Martin Geiser, at hvis man vil have en ny Bredal gødnings- eller kalkspreder i 2020, så er det klogt at bestille den allerede nu.

Maskinforretningen har ganske vist bestilt et antal spredere til den kommende sæson, men det svinder hurtigt i listen, og Bredal er ved at være fuldt bookede i produktionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Bredal har stor succes med deres nye modeller og kunne i år melde alt udsolgt længe før, vi havde håbet på. Derfor er det en god ide at handle nu, så vi kan få kundernes nye spredere i ordre og komme først i køen. Det haster mest med de store trailermodeller, men også de liftophængte spredere kan blive en mangelvare, siger Martin Geiser.