Abonnementsartikel

Sunde og bæredygtige madvaner er på menuen sammen med blandt andet fårekyllinger, tang og kager, når Arla Food Fest afholdes i København og Aarhus.

- Arla Food Fest har til formål at vække børn og unges nysgerrighed på mad og udbrede sundere og mere bæredygtige madvaner til den næste generation, Anja Sønderberg Søholm, der som eventchef i Arla har det overordnede ansvar for årets udgave af Arla Food Fest.

Arrangementet byder på masser af oplevelser, ikke mindst for smagsløgene. For eksempel kan man smage på både fårekyllinger, hamp og tang-crisps, ligesom der er mulighed for at udvikle sin egen smagsvariant til både popcorn og is, skriver Mejeri.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over at inspirere flere børn og unge til at smage på nye råvarer og gå med i køkkenet derhjemme, har festivalen i år særligt fokus på bæredygtige madvaner. Blandt de mange forskellige miljøvenlige aktiviteter er "rest-a-fari", hvor man kan lære at lave vafler af madrester, og madspildsorganisationen Too Good To Gos fællesspisning, hvor Rub og Stub omdanner overskydende råvarer til et madfestivalmåltid.

- Bæredygtighed er et vigtigt fokus for Arla, og vi ved, at rigtig mange unge også er optaget af blandt andet klimaudfordringerne. Derfor er der masser af bæredygtighedsaktiviteter ved årets Arla Food Fest, siger Anja Sønderberg Søholm og fortsætter

Det er syvende år i træk, at Arla inviterer børn og barnlige sjæle til madfestivalen Arla Food Fest, der denne gang afholdes i Søndermarken i København d. 31. august under Copenhagen Cooking & Food Festival, og på Tangkrogen i Aarhus fra 6.-8. september i forbindelse med Food Festival.

Indtægten fra billetsalget går til Arla Fondens Madlejr, der, ligesom Arla Food Fest, har til formål at øge børns viden om og interesse for madlavning.