Arla satser strategisk på plantebaserede fødevarer.

Arla er ved at udvikle et sortiment af plantebaserede fødevarer, som skal ud i butikker i hele Nordeuropa.

Det skriver Jyllands-Posten.

Arlas bestyrelsesformand, Jan Toft Nørgaard, siger til avisen, at beslutningen om at satse på plantebaserede drikkevarer, baserer sig på en vuirdering af, at Arla kan tjene penge på produkterne.

- De plantebaserede varer passer fint ind i vores profil som et nordeuropæisk, landmandsejet selskab, der producerer på basis af naturlige råvarer, siger han til avisen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Arla fremhæver, at markedet for plantebaserede drikke vokser med 15 procent årligt, og at kunderne til drikkene også er interesserede i andre plantebaserede produkter, og derfor arbejder Arla på udvikle et helt sortiment af plantebaserede produkter.

Selvom de nye produkter konkurrerer med de mælkebaserede produkter, mener Jan Toft Nørgaard ifølge Jyllands-Posten, at det er klogere for Arla at være med i udviklingen og sikre landmænd andel i profitten frem for at stille sig på sidelinjen.

Men hos Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter er der frygt for, at den nye satsning fjerner fokus fra mælken, som er det primære, og foreningens formand, Kjartan Poulsen vil ifølge Jyllands-Posten have den nye satsning udskilt i et særskilt selskab, så det bliver muligt at se, om der er penge i det.