Abonnementsartikel

Dansk firma vil hjælpe danske svineproducenter med at etablere produktion i Tyskland

Danske svin kan med fordel produceres i Tyskland, mener firmaet HTC Agro, som hjælper svineproducenter med at flytte produktionen til Tyskland.

- Der er udsigt til god økonomi og samtidig langt mindre bureaukrati og bøvl, hvis en dansk svineproducent flytter sin produktion af slagtesvin over på den anden side af grænsen til Tyskland, mener HTC Agro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye forretningskoncept skal hjælpe danske svineproducenter til Tyskland, for at producere danske svin efter tyske regler. I dag klarer de tyske slagtesvineproducenter sig bedre end de danske, og det er de muligheder, som de danske landmænd ifølge HTC Agro skal udnytte.

HTC Agro sørger for alle forhold omkring etableringen i Tyskland herunder byggeri af stalde, finansiering, levering og pasning af slagtesvin i de tyske stalde. Slagtesvinene er resultatet af danske smågrise, som bliver eksporteret fra de hjemlige stalde.

- Projektet er særligt interessant for smågriseproducenterne, som på denne måde sikrer sig en fast aftager. Særligt godt er det for smågriseproducenter, der kan levere hold på omkring 800 – 1000 smågrise, fortæller Torben Andersen, der sammen med Hans Christian Jørgensen har udviklet Tysklandsmodellen.

Det udvalgte område for de kommende danske svineproduktioner ligger ca. 600 km fra den danske grænse, men da produktionen passes via vikarordninger, behøver den danske landmand ikke møde op andet end et par gange om året.