Abonnementsartikel

Medarbejderne mødte efter sommerferien ind til et nyt ansigt bag skrivebordet på chefkontoret, nemlig Aksel Gaardsted Christiansen

Uddannelseschefen, som nu står i spidsen for Entreprenør- og landbrugsmaskinmekaniker uddannelsen, går til den nye opgave med lige dele entusiasme, krum hals og ydmyghed og med et stort ønske om at få sin brede erfaring inden for ledelse, maskiner og mellemmenneskelige relationer til at gå op i en højere enhed i ny uddannelsesmæssig kontekst.

13 år som falckredder

Den 44-årige far troede oprindeligt han skulle være landmand, lige som hans far var det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som ung skulle der dog mere til end blot at gå og kigge på køerne, så den menneskeinteresserede midtjyde valgte at uddanne sig til falckredder.

Efter 13 år som falckredder var det også netop denne interesse, som bragte Aksel videre ad ledelsesvejen, da han i en stilling ved Region Midtjylland i 2010 var med til at starte Alarmcentralen 112 op. Her tog han sideløbende en offentlig lederuddannelse, der siden skulle lede ham ind i en ny branche. En gammel interesse for landbrugsmaskiner og teknik fik således lov at folde sig ud, da han fra 2016 arbejdede med ledelse og salg hos Scantruck, siden Jysk Maskincenter Randers og senest som daglig leder af HCP Maskincenter.

Radikalt jobskifte

På papiret lå det måske ikke lige umiddelbart til højrebenet, at han i skulle tage endnu et radikalt jobskifte og gøre karriere i uddannelsessektoren.

- Jeg ser det her job som en fantastisk mulighed for at kombinere min faglige viden inden for maskiner og teknik med min erfaring indenfor lederskab og min passion for menneskearbejdet - en virkelig spændende gryderet i mine øjne, siger Aksel Gaardsted Christiansen

Uformel opstart

Aksel Gaardsted Christiansen har også grebet sin opstart an på en uformel og nysgerrig måde. Han har ikke afholdt nogen officielle opstartssamtaler, men i stedet ladet sin dør stå inviterende åben, været på morgenrunder i undervisningslokaler og værksteder og prioriteret gode og givende snakke i pauserne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spændende målgruppe

Målgruppen, der omfatter de unge mennesker, har Aksel Gaardsted Christiansen tidligere haft tæt inde på livet, da han i tiden som falckredder desuden arbejdede som støtteperson for unge kriminelle.

- Jeg synes eleverne her er en spændende målgruppe at arbejde med. Jeg vil rigtig gerne være med til herfra at give dem det bedste fundament til at gå ud i verden og arbejde videre med det, de drømmer om og brænder for, siger Aksel Gaardsted Christiansen.