Abonnementsartikel

Slagteriet i Thisted har indgået nye kontrakter om leverance af 300.000-4000.000 flere slagtesvin i år. Situationen med ASF i Kina og højere efterspørgsler fra Japan på nye produkter giver travlhed hos Tican.

- Vi har i virkeligheden ikke så travlt på slagteriet, som vi kunne ønske os, og som efterspørgslen kan bære. Vi har lidt færre leverancer indtil videre i 2019 i forhold til samme periode i 2018, fortæller Niels Jørgen Villesen, direktør i Tican.

De færre leverancer skyldes delvist de lavere slagtepriser i 2018, som har betydet, at flere slagtesvinproducenter enten har omlagt deres produktion eller helt lukket ned.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men hos Tican er de optimistiske i forhold til det næste halve år af 2019 og hele 2020. Slageriet har i løbet af sommeren indgået nye kontrakter med slagtesvinproducenter om leverancer af 300.000-400.000 flere svin om året.

- Vi har tegnet nye kontrakter, som også løber ind i 2020, så der er flere leverancer på vej, så vi er optimistiske i forhold til vores budgetter og planlægning. Vi har et ønske om at slagte 1500 flere svin om dagen for at efterkomme efterspørgslen fra blandt andet Kina, siger Niels Jørgen Villesen.

rich-media-2
Tican forventer at ansætte yderligere 10-15 mand mere i løbet af de næste måneder. Pressefoto.

I øjeblikket oplever Tican også øget efterspørgsel fra Japan på halvfabrikata og slicede produkter.

- Vi udvider med nyt sortiment til Japan. Vi forventer på den baggrund, at vi skal bruge lidt flere medarbejder på slagtelinjen. Situationen i Kina med ASF betyder, at vi kommer til at ansætte flere medarbejder i afdelingerne for opskæring og udbening. Vi har allerede ansat en del i 2019, men forventer at ansætte yderligere 10-15 mand mere i løbet af de næste måneder, siger direktøren.

Tican beskæftiger i øjeblikket cirka 950 medarbejdere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Niels Jørgen Villesen tiltrådt som administrerende direktør i maj i år. Han er dog ikke ny mand i Tican, han har siddet med i ledelsen siden 1998, først som økonomichef og siden som økonomidirektør.

Tican slagter i øjeblikket 3,6 millioner svin om året.