Trods lidt småregn var der lagt op til en sjov formiddag på Langesømessen, hvor flere af messens gæster havde lagt en tur forbi konkurrenceområdet. Blandt deltagerne kæmpede Liva Olsen, der er elev hos HedeDanmark sammen med seks øvrige skovbrugselever. Selvom Liva havde udfordringer under den første disciplin med kædesavens sværd, lykkedes det hende at få den anden bedste tid i det samlede regnskab.

Vinderen af konkurrencen blev Marcus Emil Christiansen fra Bregnetved Gods, som tog sejren med sin tid på 170 sekunder. Marcus er nyuddannet skov- og naturtekniker, og han skal efter endt elevtid arbejde ved Bregnetved Gods på Sjælland. Til hverdag arbejder Marcus primært med skovning, fældning af træer samt klatring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes, at det er fedt med et nyt tiltag indenfor skoventreprenørbranchen. Jeg synes også, at det var nogle gode discipliner ? og jeg havde ikke forventet at tage sejren. Det var skægt at være med, siger en glad Marcus Emil Christiansen.

Placering og tider for deltagerne:

- Marcus Emil Christiansen Bregnetved Gods 170 sekunder.

- Liva Olsen HedeDanmark 198 sekunder.

- Oliver Christoffer Wichman Iversen Fyns Træfældning og Topkapning 214 sekunder.

- Ebbe Mikkelsen Boelsgaard Service 220 sekunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ricky Nielsen Skolepraktik på Skovskolen 263 sekunder.

- Laurits Brinkmann Lars Søndergaard Skoventreprenør 285 sekunder.

- Andreas Demant Jensen Skoventreprenør Børge Schæfler 525 sekunder.

Skills blev arrangeret af Danske Maskinstationer og Entreprenører samt Dansk Skoventreprenør Forening. Der var præmier til deltagerne fra Förch, HedeDanmark, Husqvarna, Sampo Rosenlew, Skovskolen og Stihl. 1. præmien var bl.a. en Husqvarna Motorsav.

Der har i flere år været afholdt Skills for mange håndværkerfag, dog ikke for dem, der er under uddannelse som skov- og naturtekniker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var på tide at få en sådan en konkurrence arrangeret, og Langesømessen var en god kulisse. Samtidig er det vigtigt at skabe fokus på uddannelsen indenfor skovbruget. De unge mennesker er dem, der skal være medarbejdere i vores medlemsvirksomheder eller starte deres egen virksomhed, siger Claus Clemmesen, chefkonsulent for DM&E Skov.

Se video fra dysten i Grønteknik.