Abonnementsartikel

Til trods for at mange bedrifter er mere eller mindre gået i høst-panik, så opfordre nordjysk landmand til at bevare roen.

Tom Mortensen fra Vestervig i Thy er netop gået i gang med høsten af sine 350 hektar.

- Onsdag den 14. august gik vi igang med byggen, og det ser ud til at vi i løbet af de næste dage får noget regn, inden vi igen kan komme igang med at høste, fortæller Tom Mortensen fra førersædet på bedriftens helt nye Case IH Axial Flow 7240 mejetærsker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og til trods for udsigt til regn, er det ikke noget som skrammer thyboen.

- Vi når da slet ingen ting ved at gå i panik. Der er slet ingen grund til at bekymdre sig sådan endnu. At vi først begynder med at høste nu er meget normalt, og afgrøden har faktisk ikke været klar før, og det er da heller ikke alt, som er moden endnu, fortæller han.

Specielt havren er ikke moden endnu på bedriften nær Vestervig.

- Men det hele modnes på én gang nu, så indtil nu har vi intet forsømt, fortæller han.

Bedriften har hverken vinterbyg eller raps, og det er også én af grundene til, at det først er nu man sætter mejetærskeren i skåret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har hvede, byg, havre og rug der skal igennem maskinen, og vi synes generelt, at det ser ud til, at der er nogle gode udbytter. Men det vil jo vise sig, når den røde maskiner frår tygget sig igennem markerne.

Foruden de 350 hektar planteavl driver Tom Mortensen også en griseproduktion med 640 årssøer og egen opfedning af slagtesvin.