Daka Denmark vil på Langesømessen slå et slag for langtidsvirkende, animalsk gødning.

Virksomheden Daka Denmark forarbejder animalske biprodukter, så de kan anvendes til gødning, foder og bio-energi. Gødnings-sortimentet Øgro er oprindeligt udviklet til brug for økologiske producenter af grøntsager og korn. Produktet har været på markedet i et par år, men Daka Denmark vil gerne vise, at produktet kan finde en endnu bredere anvendelse.

Egnet til juletræer

- Vi har gennem udviklingsforløbet foretaget en lang række markforsøg med forskellige afgrøder og oplevet, at gødningen har god effekt, er nem at håndtere og udbringe, siger Peter Dammegaard, der er Øgro Market Manager hos Daka Denmark.

Han tilføjer: - I den forbindelse har vi også set gode effekter på juletræer, hvilket jo så er anledningen til at vise produktet på Langesømessen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Øgro er fremstillet af kødbenmel og børstemel - som er grisehår - fra døde dyr og biprodukter fra slagterier.

I følge Daka Denmark er disse råvarer en af de største kilder til recirkulerede næringsstoffer, vi har i Danmark. Samtidig giver de mulighed for at producere koncentrerede gødninger med et præcist og relativt højt næringsindhold.

Langsom frigivelse

Gødningen er pelleteret og derfor let at dosere.

- Samtidig er det en skånsom gødning, som med langsom frigivelse også bidrager til jordforbedring og til kulstofpuljen.

- Den kan derfor dække gødningsbehovet i hele vækstsæsonen. Man har desuden mulighed for at gødske tidligt på sæsonen uanset vejret, fordi gødningen kan tildeles med let materiel, påpeger Peter Dammegaard.

Produktet er i øvrigt certificeret med EU-Blomsten, der gives til produkter, som begrænser jord- og vandforurening og bevarer eller forbedrer jordens fysiske, kemiske og biologiske egenskaber.