De tre sorte mejetærskere kommer langsomt men sikkert op over bakketoppen med støvet hængende omkring sig, mens vårbyggen vælter ind i sluget fra det 40 fods skærebord.

Høsten på Adamshøj er i år en anelse anderledes end den plejer. Foruden fornuftige udbytter, så foregår høsten også med tre helt nye Fendt Ideal 9T mejetærskere med tre ligeså nye MacDon fleksible sejlskærebord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Knud Arne Aakjær Frandsen er driftsleder på Adamshøj Gods, og han er ret godt tilfreds med høstens udbytter indtil videre og den sorte høstmaskine bag ham.

I den ene af mejetærskerne sidder Knud Arne Aakjær Frandsen, driftsleder på Adamshøj - og på denne søndag, hvor Maskinbladet kiggede forbi - også mejetærsker-pilot.

- Frøet, rapsen, rugen og spinaten er ovre, nu mangler vi det sidste af vårbyggen, hveden også ærterne, fortæller han fra førersædet, mens endnu en vending foretages.

I alt skal de tre maskiner over cirka 2.400 hektar, og cirka halvdelen mangler på nuværende tidspunkt.

rich-media-3
De tre mejetærskere ved at afslutte endnu en mark.

Tilfreds med udbytterne og maskinerne

Byggen der bliver kørt i under vores besøg, rammer på den gode side af ni ton pr. hektar, og indtil videre har hveden også ligget på den gode side af 10 ton pr. hektar.

- Frøet rammer ind i vores fem års gennemsnit, mens rapsen er overmiddel med knap fem ton pr. hektar, så vi er rigtig godt tilfreds med udbytterne, fortæller den sjællandske driftsleder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han bemærker, at i specielt frøet kunne de nye mejetærskere leverer en meget fornuftig færdigvare.

rich-media-5
Foruden en fin tærskekvalitet i frø, så er man også meget imponerede over aflæssekapaciteten på de nye mejetærskere.

- Ellers er de umiddelbare indtryk en god halmkvalitet og en super hurtig aflæsning, fortæller Knud Arne.

Maskinerne bliver fulgt tæt af forhandlere og Agcos folk, for det er ingen hemmelighed, at det er det første officielle høstår for Ideal-mejetærskeren, som er den helt store satsning fra Agco, som ejer mærkerne Fendt, Massey Ferguson, Valtra samt Challenger.

- Opbakningen har været rigtig god, så vi er godt tilfreds med maskinerne, fortæller Knud Arne, og når høsten er ovre, så vender Maskinbladet tilbage til Adamshøj for at høre om de første erfaringer med maskinerne efter den første høst.

rich-media-6
Der var gang i rigtig meget maskineri, da Maskinbladet kiggede forbi.