Første halvår af 2019 er gået, høsten er i fuld gang, og landmændene har travlt i markerne.

- Høsten ser umiddelbart ud til at blive noget bedre end sidste år, hvor vi havde den værste tørke i mange år. Landbrugets situation dengang fik også indvirkning på SLFs økonomi, og 2018 blev et turbulent år for SLF. Negativt regnskab og afskedigelse af flere medarbejdere, siger Brian Lambertsen, direktør i SLF.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Direktør Brian Lambertsen ser fortrøstningsfuldt frem mod en sensommer og et efterår med bedre økonomi og flere aktiviteter i pipelinen:

- Vi har løbende tilpasset organisationen, da vi har ønsket at koncentrere os om hovedforretningsområdet med service og rådgivning til landbrugskunder. Den strategiske udvikling begynder nu at bære frugt. Vi følger vores budget, og er igen begyndt at rekruttere nye medarbejdere til organisationen, fortæller Brian Lambertsen.

Flere aktiviteter på vej

SLF har gennem foråret søgt nye kræfter og flere profiler. Der er netop ansat en konsulent i driftsøkonomi, og der vil i 2. halvår af 2019 blive ansat flere spændende profiler i Regnskab og Økonomi. Planteavl er i fuld gang med høsten og planlægning af årets videre forløb. I Natur og Miljø er man godt i gang med ansøgninger til minivådområder, og i november vil SLF blandt andet holde et møde om generationsskifte sammen med KHL og LRS.

- SLF arbejder således fortsat videre med den strategiske udvikling af rådgivningsvirksomhede, alt sammen med det formål at drive en stærk og fokuseret rådgivning inden for landbrugsområdet til gavn for kunder og medlemmer. Desuden er det vigtigt for SLF at gøre sig konkurrencestærk og kunne adskille sig fra andre lignende virksomheder, siger direktøren.

En politisk stærk forening

Foreningen SLF har en del politiske aktiviteter i støbeskeen. Bestyrelsen vil i løbet af efteråret holde en række møder med den nye regering for at sikre, at SLF også bidrager til, at det nye ministerhold og folketingsmedlemmerne i det hele taget kan blive klædt på med landbrugsfaglig indsigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Vi vil i SLF gøre, hvad vi kan for at landbruget bliver en del af løsningen, når Danmarks klimaudfordringer skal løses. Sidst men ikke mindst, skal vi altid have fokus på, at vi i landbruget på lige fod med andre virksomheder skal have en god betaling for den indsats, vi bidrager med, pointerer formand for SLF, Christian Lund.