Abonnementsartikel

Ventilationsvirksomheden KJ Klimateknik har fået ny formand i bestyrelsen, samt ansat en produktchef og en softwareudvikler pr. starten af august til at udvikle bedre ventilationssystemer til grise- og fjerkræsproducenter.

KJ Klimateknik i Kjellerup, der laver ventilationsanlæg til grisestalde samt fjerkræsproducenter, fik i starten af sommeren en ny bestyrelsesformand med Claus Fertin, tidligere direktør for VSP - Videnscenter for Svineproduktion. Den nye bestyrelsesformand bringer vigtig erfaring med sig fra sit mangeårige arbejde for svineproducenter, skriver KJ Klimateknik i en pressemeddelelse.

- Jeg brænder for at drive og udvikle forretninger. Og her har KJ Klimateknik nogle spændende ambitioner og muligheder i deres rejse hen i mod at blive en stærkere virksomhed, komme ud internationalt samt øge deres produktpalette. Og det vil jeg gerne vil være med til at se i mål, fortæller Claus Fertin og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg håber, at jeg kan bidrage på rejsen ud i verden og støtte de internationale ambitioner. Den indsigt jeg kommer med fra industrien og internationalt kan bidrage positivt til, at vores mål bliver nået, siger den nye bestyrelsesformand.

Claus Fertin er uddannet agronom og Ph.d. i Økonomi. Han var direktør for VSP fra 2014 til 2016, og kom fra en stilling som administrerende direktør i VikingGenetics. Han har også været direktør i Slagteriernes Forskningsinstitut og for Fellesslakteriet i Oslo. Nu driver han sin egen konsulentvirksomhed: Fertin Consult.

- KJ Klimateknik har visioner om at innovere ventilationsløsninger til svine- og fjerkræproducenter. Med Claus i bestyrelsen får vi en værdifuld aktør i form af hans enorme indsigt indenfor erhvervet. Direktionsmæssigt kommer vi til at have en finger på pulsen, dér hvor vi kan gøre gavn hos landmanden, fortæller Allan Pedersen, der overtog KJ Klimateknik i 2016.

Løft til fagligheden

Den 1. august startede Malene Jørgensen som ny produktchef i KJ Klimateknik. Hun kommer fra en stilling som seniorkonsulent hos Seges inden for Anlæg & Miljø, Anlæg og Produktionsstyring. Hun bringer sin viden og kompetencer ind i ventilationsvirksomheden, med øget fokus på fagligheden i driften.

- Vi vækster ikke at for at vækste. Vi vækster for at skabe bedre klimaanlæg til landmanden. Jeg er utrolig beæret over at Malene har lyst til at indgå i temaet. Jeg er sikker på, at hendes faglighed og viden fra Seges kan være med til at føre os endnu tættere på det, vi står for, nemlig en bæredygtig og driftssikker husdyrproduktion, fortæller Allan Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover har KJ Klimateknik ansat Martin Claussen som ny softwareudvikler. Han er nyuddannet og kommer således med den nyeste viden. Tanken er, at han skal udvikle platforme, som tager virksomheden med ind i fremtiden.

- Vi arbejder altid på at udvikle og innovere vores klimaanlæg, så landmanden opererer i systemer, der udvikler sig i harmoni med markedet, produktionen og brugeren, siger Allan Pedersen.

KJ Klimateknik beskæftiger 20 medarbejdere.