Traktorgiganten Agco har rapporteret en nettoomsætning på cirka 2,4 milliarder dollar for andet kvartal af 2019. Det er et fald på cirka 4,5 procent sammenlignet med andet kvartal i 2018, fremgår det af Agcos nye kvartalsregnskab.

Det skyldes forholdsvis stabile markeder i Nordamerika og Europa og et sydamerikansk marked, der har haltet lidt bagefter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Bekymringer over forsinket afgrødeudvikling og lavere høstprognoser har haft en negativ indvirkning på det nordamerikanske detailsalg i de første seks måneder af 2019 sammenlignet med samme periode i 2018. Vi forventer, at den nordamerikanske detailhandels traktorsalg vil være relativt flad i 2019 sammenlignet med sidste år. Fortsat varme, tørre vækstbetingelser i store dele af Europa har understreget udviklingen af vinterhvedeafgrøderne, mens mælkepriserne fortsat støtter mælkeindustrien. Branchens detailsalg i Vesteuropa steg i de første seks måneder af 2019 efter et år med blandede resultater i 2018 for segmentet med markbrug. For hele året i 2019 forventes industriefterspørgslen i Vesteuropa at være flad i forhold til 2018, siger Martin Richenhagen, der er topchef hos Agco, og fortsætter:

- Industriens detailsalg i Sydamerika faldt i de første seks måneder af 2019. Fordelene ved forbedret kornproduktion i Brasilien og Argentina blev opvejet af afbrydelser i det statslige subsidierede finansieringsprogram i Brasilien og svage makroøkonomiske forhold i Argentina. For hele året 2019 forventes industriefterspørgslen i Sydamerika at være flad i forhold til 2018. På længere sigt er vi optimistiske med hensyn til de grundlæggende elementer, der understøtter råvarepriser og landbrugsindkomst samt sund vækst i vores branche.