Abonnementsartikel

En af verdens største traktorproducenter omsætter for 2,4 milliarder dollar i andet kvartal af 2019.

Traktorgiganten Agco har rapporteret en nettoomsætning på cirka 2,4 milliarder dollar for andet kvartal af 2019. Det er et fald på cirka 4,5 procent sammenlignet med andet kvartal i 2018, fremgår det af Agcos nye kvartalsregnskab.

Det skyldes forholdsvis stabile markeder i Nordamerika og Europa og et sydamerikansk marked, der har haltet lidt bagefter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Bekymringer over forsinket afgrødeudvikling og lavere høstprognoser har haft en negativ indvirkning på det nordamerikanske detailsalg i de første seks måneder af 2019 sammenlignet med samme periode i 2018. Vi forventer, at den nordamerikanske detailhandels traktorsalg vil være relativt flad i 2019 sammenlignet med sidste år. Fortsat varme, tørre vækstbetingelser i store dele af Europa har understreget udviklingen af vinterhvedeafgrøderne, mens mælkepriserne fortsat støtter mælkeindustrien. Branchens detailsalg i Vesteuropa steg i de første seks måneder af 2019 efter et år med blandede resultater i 2018 for segmentet med markbrug. For hele året i 2019 forventes industriefterspørgslen i Vesteuropa at være flad i forhold til 2018, siger Martin Richenhagen, der er topchef hos Agco, og fortsætter:

- Industriens detailsalg i Sydamerika faldt i de første seks måneder af 2019. Fordelene ved forbedret kornproduktion i Brasilien og Argentina blev opvejet af afbrydelser i det statslige subsidierede finansieringsprogram i Brasilien og svage makroøkonomiske forhold i Argentina. For hele året 2019 forventes industriefterspørgslen i Sydamerika at være flad i forhold til 2018. På længere sigt er vi optimistiske med hensyn til de grundlæggende elementer, der understøtter råvarepriser og landbrugsindkomst samt sund vækst i vores branche.