Abonnementsartikel

Danish Crown oplyser, at prisen på svin er uændret.

Ifølge Danish Crown er noteringen uændret. Hermed er prisen stadig på 11,20 kroner pr. kilo slagtesvin.

I markedsberetningen skriver Danish Crown;

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er ikke mange nye impulser på det europæiske marked for fersk grisekød, snarere tværtimod. I de kommende uger er det nemlig ferietid i den sydlige del af Europa.

- Vi er nu på vej ind i anden del af feriesæsonen. Det betyder, at forarbejdningsindustrien i lande som Italien, Frankrig og Spanien snart går ned i gear eller lukker helt i en uge eller to, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Det er fortsat afsætningen af skinker og kamme, der halter lidt. Priserne på bove og hele forender er stabiliseret, mens der fortsat er en god efterspørgsel på brystflæsk og nakker.

- I stort set hele Europa er der lige nu hedebølge. Det gør, at dag-til-dag-salget af fersk kød falder, men til gengæld stiger efterspørgslen fra cafeer og restauranter. Det giver en forskydning i forbruget, da de i vid udstrækning benytter sig af enten frosne eller forarbejdende produkter, forklarer Lars Albertsen.

Til landene udenfor er Europa er der en jævn afsætning til Japan, mens de kinesiske indkøbere fortsat er tilbageholdende.