Abonnementsartikel

Der ligger et stort potentiale i at have det rette og præcise overblik under og efter høsten, når det gælder effektivitet, tid og ressourcer. Det ved om nogen Datalogisk, som har udviklet flere software hjælpeværktøjer til brug såvel i marken som på kontoret.

Har det betydning at vide, hvor en bestemt kornvogn eller mejetærsker befinder sig? Ja, det kan optimere kørsel, effektivisere arbejdsgange og forbedre samarbejde - kort sagt spare tid og ressourcer, skriver Datalogisk i en pressemeddelelse. Efter den devise har Datalogisk udviklet en funktion, som via mobiltelefonens GPS viser, hvor et pågældende køretøj befinder sig i marken eller i øvrigt. Når chaufføren sætter sig i mejetærskeren eller traktoren, åbner han Næsgaard Mobiel app'en og logger sin position. Herefter vil sporingsfunktionen opdatere køretøjets position under kørslen - også selvom telefonen lukkes ned/er i dvalemode. Funktionen kan dog til en hver tid slås fra.

Videndeling under høsten

Når Næsgaard Mobiel app (under samme licens) er i brug på flere mobiltelefoner kan oplysninger deles mellem brugerne. Det vil sige sidder du i mejetærskeren og har brug for at vide, hvor kornvognen befinder sig - eller omvendt - så har du via sporingsfunktionen den præcise oplysning på din mobiltelefon, som du har lige ved hånden. Sidder du på kontoret eller andetsteds udenfor bedriften, kan du også følge køretøjernes position og evt. hjælpe med at koordinere kørslen. Går der noget galt med eksempelvis mejetærskeren, kan kolleger hurtigt komme og være med til afhjælpe situationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en styrke i vores mobil-app, at vi nu tilbyder denne funktion, siger Birger Hartmann, Datalogisk og fortsætter;

- Vi ved, at høsten er en tid, hvor tingene skal gå hurtigt, og derfor ser vi helt sikkert et behov og et marked for sporingsfunktionen.

Sporingsfunktionen er en del af modulet 'GPS-Observation' i Næsgaard Mobile.

Afgrødelager

En anden funktion, som bidrager til overblik og videndeling er den såkaldte 'afgrødelager' funktion ligeledes i Næsgaard Mobile. Her kan du registrere alle høstdata på mobilen 'on location' - f.eks. ude i marken eller ved indvejning. Derudover er det muligt via app'en at hente og se de indtastede data, hvor som helst og når som helst. Afgrøderne registreres på forskellige niveauer; eksakt mængde, hvilken mark de kommer fra, og hvilket de opbevares på, skriver Datalogisk i pressemeddelelsen.

Landmand og arbejdere kan således indtaste høstdata på hver deres mobiltelefon og samtidig dele informationen med hinanden. På den måde kan alle følge med i hvor meget, og hvilke marker, der er høstet samt hvilke afgrøder, der ligger på de forskellige lagre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Programmet kan bruges Sammen med Næsgaard Mark eller som et separat modul. Afgrødelager er tilgængeligt på mobil/smartphone, tablet og online på PC.

- Både 'sporing' og 'afgrødelager' funktionerne er med til at styrke og forbedre samarbejdet på hele 'høst-holdet' og med eksakte informationer og data er opfølgning både under og efter høst langt lettere og helt klart mere effektivt, afslutter Birge Hartmann.