sonsoreret-indhold

Bent Jacobsen har siden han etablerede virksomheden Lysholm Anlæg og Naturpleje ApS altid kørt Case IH. Læs her om 6 grunde til, at valget igen faldt på Case IH, da traktorparken skulle opgraderes.

Bent Jacobsen har haft mange travle sæsoner siden han for 13 år siden etablerede sin virksomhed inden for naturplejebranchen. Sidste år slog han 700 hektar græs, og han forventer at nå over det dobbelte i år efter traktorparken blev opgraderet med en Case IH 145 MAXXUM Multicontroller. En traktor, der har gjort det muligt for Bent Jacobsen at køre med en større græsslåmaskine, der kan rumme 17 kubikmeter græs.

Det er vigtigt at have en lille venderadius, så det er let at komme rundt og vende med mine græsslåningsmaskiner. Det kan jeg med mine Case IH traktorer, hvilket gør mit arbejde meget lettere

Bent Jacobsen, indehaver af Lysholm Anlæg og Naturpleje

Lille venderadius og godt udsyn

Blandt de vigtigste grunde til, at Bent Jacobsen igen valgte Case IH, er traktorens lille venderadius og det gode udsyn fra kabinen:

- Det er vigtigt at have en lille venderadius, så det er let at komme rundt og vende med mine græsslåningsmaskiner. Det kan jeg med mine Case IH traktorer, hvilket gør mit arbejde meget lettere, fortæller Bent Jacobsen og fortsætter:

- Desuden sætter jeg stor pris på det gode udsyn i kabinen. Der er ikke en dørstolpe i højre side, hvor jeg kigger ud, og det gør det muligt at se, hvad der er derude, når jeg kører og skal holde øje med fremmedlegemer. Det kunne for fx være en grøft, der går på tværs.

Lavt støjniveau og god komfort

Udover venderadiussen og det gode udsyn er der også en anden ting, der har været afgørende for Bent Jacobsens loyalitet over for Case IH:

- Jeg har altid kørt Case IH på grund af traktorens komfort. De længste dage kører vi fra klokken 6 til 18, og sidste år kørte jeg på et tidspunkt helt til klokken 21. Men det mærker jeg ikke, fordi der er affjedret foraksel og førerhus. Det betyder meget for komforten, da det ikke er helt jævne arealer, vi kører på, siger han og uddyber:

- Indretningen er også rigtig god. Alt er inden for rækkevidde, og armlænet, som alle knapper sidder på, kan skydes frem og tilbage. På den måde kan det tilpasses alle slags chauffører, og det er en god ting - for vi er jo ikke alle skabt ens.

Udover den gode komfort og ergonomi er Bent Jacobsen også begejstret for det lave støjniveau. Det er ifølge Bent Jacobsen så lavt, at han kan tale i telefon i traktoren, uden at personerne i den anden ende af røret han høre, at han er ude at køre.

Effektivt gear og reversibel kølervinge

Endelige fremhæver Bent Jacobsen også Active Drive 8-transmissionen, som hans Case IH 145 MAXXUM Multicontroller er udstyret med, som noget af det, han sætter allermest pris på:

- Det er et kanongodt gearskifte, der sidder i MAXXUM-traktoren. Når jeg kører, kan jeg lige pludselig komme ind i et sted, hvor græsset er er tre meter højt. Der skal jeg kunne geare ned hurtigt, og det kan gøres ved et enkelt tryk på en knap. Systemet reagerer lynhurtigt, og det er også en fordel, når man kører på vejene og eksempelvis har brug for at overhale.

Den sidste af de seks ting, som Bent Jacobsen fremhæver, er den automatisk reversible kølervinge:

- Jeg har fået monteret en kørevinge, der automatisk vender med bestemte intervaller for at blæse alt det skidt ud, traktoren samler op. Det virker rigtig godt. Jeg skal ikke engang trykke på noget ? den klarer alt selv. Det er rigtig smart.

Med de gode erfaringer med hans traktorer er meldingen meget klar i forhold til Bent Jacobsens planer for fremtiden med traktorparken:

- Jeg har ingen planer om at køre andet end Case IH.

Case IH 145 Multicontroller vandt Tractor Of The Year i 2019 samt Best Design-prisen. Læs mere om dette her.