Abonnementsartikel

Landbo Limfjord afholder et kursus i brug af mejetærskere, så mejetærskerføreren kan blive lige så god som sin mejetærsker - og udnytte dens fulde kapacitet.

Som noget nyt afholder Landbo Limfjord i samarbejde med Kjærgaard Landbrugsskole og J. Hundahl i Skive et kursus i betjening af mejetærskere. Formålet med kurset er at gøre både erfarne og mindre erfarne mejetærskerførere klar til den kommende høstsæson. Kundeinstruktør ved New Holland Thorsten Birk Nielsen står klar til at undervise.

Teori og praksis

Kurset starter med teori og praktiske øvelser i værkstedet ved J. Hundahl i Skive. Om eftermiddagen køres nogle mejetærskere ud, og der fortsættes med instruktionen i en nærliggende vinterbygmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi vil blandt andet kigge på mejetærskerens funktion, indstillinger og kapacitet, og så vil vi tale om spildkontrol og høst af frø. Og hvis vejret arter sig vil vi prøve "teorien" af i marken. Så her er en god mulighed for at blive lige så god som din mejetærsker, siger Søren Jepsen, planteavlskonsulent Landbo Limfjord.

Kurset afholdes tirsdag den 30. juli i Skive som et AMU-kursus, så der er mulighed for at søge om tabt arbejdsfortjeneste.

Søren gør opmærksom på, at det ved tilmelding er vigtigt at oplyse egen mejetærskers fabrikat og model, da instruktøren så vidt muligt vil målrette kurset til deltagernes egne mejetærskere.