Abonnementsartikel

Allerede nu er der efterspørgsel på ny dækstørrelse, som officielt præsenteres på Agritechnica 2019.

FRANKRIG: Under et netop afholdt Claas presse-arrangement i Frankrig, hvor der egentligt var fokus på nye Lexion-modeller, kørte der også en anden nyhed rundt i marken.

En Claas Axion 960 stod for frakørsel af korn med en 40 kubikmeter Hawe-sneglevogn, og på traktoren var Trelleborgs TM1060 i den nye 2,195 meter diameter monteret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det bliver spændende, hvilken betegnelse dækket får, for det er jo en mellemting mellem gruppe 49 og gruppe 50.

- Martin Kirkegaard, distriktschef hos Trelleborg.

- Det er en størrelse, vi allerede har fået efterspørgsel på, så vi ser frem til at kunne præsentere dækket officielt på Agritechnica 2019 til november, fortæller Martin Kirkegaard, distriktschef for dæk til landbrug og entreprenør hos Trelleborg.

rich-media-2
Det nye Trelleborg TM1060 750/70 R44 har en diameter på 2,195 meter.

En mellemting

Den nye dækstørrelse med 2,195 meter i diameter placerer sig faktisk imellem den nuværende størrelse 42 tommer fælg på 2,15 meter i diameter og 46 tommerfælg på 2,3 meter i diameter.

 - Det bliver spændende, hvilken betegnelse det nye 44 tommer fælg får, for det er jo en mellemting mellem gruppe 49 på 42 tommer fælg og gruppe 50 på 46 tommer fælg.

 Og netop det faktum, at der er tale om en mellemting er én af grundene til den efterspørgsel, som Trelleborg mærker lige nu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

 - Mange vil gerne op i diameter uden at gå op i bredde, og der passer dette nye 750 millimeter brede dæk perfekt til opgaver som eksempelvis pløjning i furen, fortæller han.

rich-media-4
Claas præsenterede nye Lexion-modeller under arrangmentet, og de nærmere detaljer om den komplette nye serie af rotor- og rystemejetærskere kommer den 1. august her på maskinbladet.dk.

Ekstra ribbe

TM 1060 dækmønsteret fra Trelleborg betyder, at der sidder en ekstra klods på dækkets klodser.

- Det er ikke en nyhed hos Trelleborg, men det er en ret unik detalje ved vores dæk, som blandt andet giver en øget kontaktflade og dermed en bedre overførsel af effekten, fortæller Martin Kirkegaard.

rich-media-5
Trelleborg fortæller, at efterspørgsel efter de høje dæk, som ikke er bredere end 750 millimeter blandt andet vil være et godt pløjedæk ved kørsel i furen.