Abonnementsartikel

Danske Slagterier mærker protektionistiske tiltag på stort set alle markeder ? dansk svinekød står for fem procent af den samlede danske eksport

Finanskrisen har også sat sit præg på hverdagen på Axelborg, hvor den har givet travlhed for markedsfolkene og lobbyisterne i Danske Slagterier.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi ser protektionistiske tiltag på stort set alle markeder, siger Christina Hvid og nævner USA, UK og Sverige som nogle af de lande, der har indført eller har planer om indførelse af særregler, der vil genere eller begrænse danske eksportmuligheder.

- Det handler meget om, at vi gennem dokumentation kan vise, at de påtænkte handelshindringer giver urimelige vilkår. Det bruger vi for tiden rigtig meget tid på, siger DS-direktøren.

Succeshistorierne

Danske Slagterier kan hvert år berette om eksportsucceser hos de danske medlemsvirksomheder. For 2008 er det Polen, Australien og Kina, der bliver fremhævet.

Eksporten til Polen er vokset med cirka 25 procent over de seneste to år og havde i 2008 en værdi af 2,5 milliarder kroner. Polen er nu Danmarks fjerde vigtigste eksportland for svinekød.

Australien er en anden solstrålehistorie. Danmark er nemlig et af de få lande, der er godkendt til eksport til landet ?down under?. Eksporten er steget igen i 2008 og havde en værdi på knap en milliard kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Næsten samme værdi har eksporten til Kina. Forsendelserne er fortsat domineret af biprodukter, men afsætningen af dyrere udskæringer er steget markant.

De næste par år forventes endnu flottere eksportstatistikker, for senere i år ventes den kinesiske landbrugsminister til Danmark for at underskrive en eksporttilladelse til forædlede kødprodukter, oplyste Christina Hvid, administrerende direktør i Danske Slagterier.