Den danske producent af teknologiske løsninger, Thorsen Teknik, har videreudviklet RosCrop- systemet, som blandt andet kan bruges til plantning af juletræer og andre skovstykker.

- Vi har oplevet en stor interesse for RosCrop-systemet, som med stor succes kører i både Danmark, Frankrig, Østrig, England, Tyskland. I samarbejde med vores kunder har vi derfor valgt at redesigne og optimere systemet, så det nu indeholder flere spændende funktioner, fortæller Torben Thorsen, indehaver af Thorsen- Teknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

RosCrop- systemet muliggør plantning i forudbestemte mønstre, hvilket blandt andet tillader mekanisk rensning fra flere forskellige vinkler. Desuden giver systemet mulighed for logging af plantepositioner.

rich-media-2
SO-RosCrop systemet muliggør plantning i forudbestemte mønstrer, hvilket tillader mekanisk rensning.

Nye funktioner

Torben Thorsen fortæller, at systemet blandt andet nu indholder nye funktioner som en lommerregner med navnet Optimal Space.

- På lommeregneren indtastes den ønskede række- eller planteafstand og systemet udregner herefter det mest optimale plantemønster.

Systemet er Isobus-baseret, og kan dermed anvendes på alle maskiner med Isobus.

Funktionerne 'On the Go' og 'Stop 'n Go' giver mulighed for to styringer af systemet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

On the Go-funktionen muliggør plantning, mens maskinen kører, hvilket især kan udnyttes ved plantning af juletræer.

Stop 'n GO-funktion er udviklet til at kunne bistå plantning af større planter og træer, hvor maskinen skal holde stille mens arbejdet foretages. Funktionen muliggør boring af huller til eksempelvis hegnspæle, træer, planter og meget andet.