Hamlet Protein, der er førende inden for foderløsninger med vegetabilsk højkvalitetsprotein til unge produktionsdyr, tog i juni imod en delegation af kinesiske branchefolk og forskere i Danmark. Da den kinesiske svineproduktion er under hårdt pres fra afrikansk svinepest (ASF), og da reglerne om brugen af antibiotika ændrer sig særdeles hurtigt, blev en udveksling om ernærings- og sundhedsmæssige aspekter ved svinefodersammensætning godt modtaget, skriver Hamlet Protein i en pressemeddelelse.

Branchen står over for et stigende pres i forhold til at forbyde brugen af blodplasma og antibiotiske vækstfremmere. Nye EU-regler vedrørende brugen af zinkoxid følges tæt af lande uden for EU.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sund Vækst

Med sit fokus på unge produktionsdyr arbejder Hamlet Protein løbende på foderingredienser, der fremmer en sund vækst. Sortimentet kan bruges i foder, hvor brugen af blodplasma, antibiotika og/eller zinkoxid er begrænset eller forbudt.

- Vi sætter pris på muligheden for aktivt at arbejde sammen med producenterne og dele erfaringer på tværs af markederne. At bringe danske foder- og proteinproducenter sammen med kinesiske branchefolk og akademikere hjælper på den gensidige forståelse af, hvordan man håndterer globale udfordringer på de lokale markeder, siger Erik Visser, administrerende direktør for Hamlet Protein.

Den danske tilgang til svineproduktion, og hvordan man klarer nye udfordringer, er kendt i hele verden og især i Kina. I øjeblikket er interessen forstærket på grund af afrikansk svinepest, der påvirker den kinesiske svineproduktion.

Hamlet Protein producerer sojaproteinprodukter til foder til smågrise, kyllinger og kalve kvæg på to fabrikker i Danmark og USA. Virksomheden blev i 2015 overtaget af Goldman Sachs og Altor Fund IV fra dens grundlægger.