Lars Byberg, som er projektdirektør i selskabet Sustainable Bio Solutions Aabenraa, oplyser, at tilladelserne til at byggeriet er hus. Nu mangler blot leveringsaftaler, som skal indgås med landmændene i området, og som skal sikre tilstrækkelige leverancer af gylle og dybstrøelse til anlægget.

- I tæt samarbejde med Aabenraa Kommune er det nu lykkedes for os at få de nødvendige tilladelser til at sikre gasafregningen til biogasanlægget i Kliplev. Med tilladelsen til at påbegynde bygge- og anlægsarbejde af biogasanlægget i Kliplev fra Aabenraa Kommune, har SBS nået en vigtig milepæl, der sikre økonomien for biogasanlægget, siger Lars Byberg og takker Aabenraa kommune for en stor indsats.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lars Byberg fortæller, at der i sommerens løb har været kontakt til og dialog med en del landmænd, der har vist interesse for at levere biomasse til anlægget i Kliplev.

- Kan denne interessen omsættes til leveringsaftaler, vil der være rejsegilde på SBS Kliplev biogasanlægget i løbet af efteråret, siger Lars Byberg.

På Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa sidst i maj var SBS og samarbejdspartneren Bigadan, der skal bygge anlægget, i dialog med landmænd, naboer og andre biogas-interesserede.

- Vi oplevede en stor interesse blandt de besøgende for vedvarende energi, genanvendelse af ressourcer og recirkulering af næringsstoffer, siger Lars Byberg.