Abonnementsartikel

Danish Crown: Det globale marked for svinekød sejler lige nu som en bokser, der har fået tørt nyrehug. Prisen for slagtesvin falder med 40 øre pr. kg. til 11,40 kroner pr. kg.

Det er Kinas nedlukning for import fra Canada og Filippinernes tilsvarende stop for import fra Tyskland, der på få dage har sat priserne under markant pres.

- Der sker to ting lige nu. I Europa forsøger de tyske slagterier at afsætte de varer, de forventede at kunne eksportere til Filippinerne, og i Asien er det de Canadiske slagterier, der underbyder markedet med de mængder, som de havde forventet at sælge i Kina. Det er to lande med en meget stor eksport, der er blevet slået ud af kurs, og det forplanter sig nu i hele markedet, forklarer Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er særligt priserne på skinker og kamme, der lige nu er under pres. Samtidig siver priserne på bove og hele forender, mens der fortsat er en god efterspørgsel på brystflæsk og nakker.

- Det kan virke voldsomt, det der sker lige nu, men jeg frygter ikke, at det er starten på en længere nedtur. Når priserne stiger så hurtigt, som de gjorde i foråret, så skal der ikke ret meget uro til at udløse en korrektion. Derfor vil vi heller ikke udelukke, at priserne sætter sig yderligere hen over sommeren, hvor mange forædlingsfabrikker gearer produktionen ned, men vi ser fortsat en god efterspørgsel fra ikke mindst Kina, når vi kommer på den anden side af sommeren, siger Lars Albertsen.

Noteringen falder også for søer til 8,40 kr. pr. kg.