Abonnementsartikel

Miljøminister Lea Wermelin (S) går i mod et tidligere forslag fra tidligere miljøordfører, Christian Rabjerg Madsen, om at sætte ulve bag hegn.

Tidligere miljøordfører for Socialdemokratiet, Christian Rabjerg Madsen, var sidste år ude med forslaget om at indhegne de vilde ulve, så de ikke udgør en trussel for hverken mennesker eller husdyr.

Men det er ikke et forslag, den nye miljøminister, Lea Wermelin (S), bakker op om.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har fået en klar vurdering fra ministeriet, og den er, at det ikke vil være i overensstemmelse med reglerne i habitatdirektivet. Derfor kan vi ikke gå videre ad den vej, siger Miljøminister Lea Wermelin, til TV2 Nyheder.

17 naturplejefår er netop fundet dræbt af et stort rovdyr i Gludsted Plantage.

- Er der tale om ynglende ulve eller blot en ulv, der har slået sig fast ned i området, må vi desværre forudse flere angreb. Det samme gælder, hvis det er det noget mindre rovdyr, guldsjakalen, som har vist sig at være en mindst lige så stor trussel mod naturplejefår som ulven, siger Erik Poulsen, redaktør af Facebook-siden: Her er ulven i Danmark.

Byen Ulfborg har fornylig oplevet hærværk med grov graffiti med trusler mod ulvemodstandere.

Miljøministeren tager skarpt afstand fra den form for handlinger og ser det som en af sine opgaver at prøve at mindske spændingerne mellem ulvevenner og fjender af ulven ved at lave en forvaltningsplan, hvor der tages hensyn til begge parter i ulvedebatten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ulven er fredet og beskyttet i hele EU.