Fire af årets fem auktioner hos Kopenhagen Fur er nu afsluttet, og priserne giver fortsat minkavlerne underskud.

Spændingen retter sig derfor nu mod september-auktionen, som afvikles i perioden fra den 2. til den 11. september, og virksomhedsrådgiver hos Sagro, Christian Primdahl, mener, at der trods alt var lyspunkter i forbindelse med den seneste auktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Auktionen startede afdæmpet med relativt lave salgsprocenter, men undervejs steg tilliden og salgsprocenterne. Hovedparten af årets udbud er solgt, og derfor kan vi med rimelig sikkerhed konkludere, at forventningen til 2019 er blevet bekræftet, nemlig at minkbranchen ville få et udfordrende år med en underskudsgivende skindpris, siger Christian Primdahl.

Sagro dækker med en placering i det midt- og vestjyske en stor del af landets minkavlere.

Lys i horisonten

Christian Primdahl skimter dog også lyspunkter i horisonten, fordi udbuddet af skind til salg falder markant til salgsåret 2020.

- Det faldende udbud giver en forhåbning om en snarlig vending i prisen til det positive, men ingenting er sikkert på forhånd. Det er derfor vigtigt, at avlerne gør et ekstra godt forarbejde, og skaber et overblik over forventningerne til både 2019 og 2020, siger han.

Samtidig anbefaler han at involvere kreditgivere i en dialog, så der opnås enighed om en fælles retning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Cash is king

- Minkavlerne har historisk haft et rigtig stærkt likviditetsberedskab, men netop dét har de senere år slidt en del på.

- Det stiller endnu større krav til management og økonomistyring i virksomhederne, som i endnu højere grad skal levere, når tingene spidser til, siger Christian Primdahl.