Abonnementsartikel

Overby Export Consulting præsenterer mobile malkemaskiner til spandmalkning, udstyr til gårdmejerier og mælkeautomater til salg af frisk mælk direkte til forbrugerne på Landsskuet.

Direkte salg af frisk mælk til forbrugerne er stor udfordring for mange landmænd. Det løser Milkbot mælkeautomaten, som landmanden kan placere i sin egen gårdbutik eller i det lokale supermarked, og som Overby nu præsenterer. Milkbot'en er ny på det danske marked, men den har vist sig effektiv i England og Sverige, skriver Overby i en pressemeddelelse.

Milkbot i standardudgaven rummer 200 liter mælk, og den kan udstyres med dankort-terminal eller møntbetaling. Mælken fyldes i en speciel flaske, som kan genanvendes næste gang forbrugeren henter mælk. Alternativt kan den udstyres med en flaskeautomat. Milkbot kan leveres til både indendørs- og udendørsbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Landsskuet viser Overby en særlig version af Milkbot'en, der indeholder 30 liter mælk.

- Milkbot i 30-liters udgaven er ideel til salg af upasteuriseret mælk, som man i henhold til fødevarereglerne kun må sælge i mindre mængder, siger Tommy Overby, Overby Export Consulting.

Mobile hønsehus

Chicken Caravan er et mobilt hønsehus til produktion af æg på friland, og som Overby har forhandlingen af hele Europa. Det er opbygget som en lukket trailer, hvor siderne kan åbnes, så hønsene kan gå frit ind og ud. Om natten lukkes siderne, enten manuelt eller automatisk, så hønsene kan sove trygt.

De mobile hønsehuse leveres med plads til 450, 130 eller 30 æglæggende høns. Alle Chicken Caravans er på hjul og kan, inklusive høns, flyttes med passende mellemrum med enten bil, atv eller traktor.

På Landsskuet vises versionen med plads til 30 høns. Chicken Caravan blev introduceret på det danske marked sidste år, hvor specielt den store version med plads til 450 høns er slået an.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gårdmejerier

På dyrskuet viser Overby et komplet professionelt minimejeri til fremstilling af gul ost og smør, og som omfatter ostekedel på 50 liter med analog temperaturregulering og opvarmning til 90 grader pasteuriseringsenhed, ostepresse, bord og en smørkærne. Det er en kompakt løsning, som kun behøver få kvadratmeter.

Produktion af is har vist sig at være et godt supplement til de små gårdmejerier og derfor introducerer Overby ismaskiner fra italienske Telme. På landsskuet vises en Telme Poker ismaskine, der er en lille professionel udgave med en kapacitet på 10 liter is i timen.

Spandemalkere

Nyt på det danske marked er små, mobile malkemaskiner fra Malasty. Systemet består af en mobil enhed med motor, vacuumpumpe, malkeenhed og spand. De fås til malkning af en eller to køer samtidig, og med en spandkapacitet på 18 eller 40 liter mælk. De forskellige versioner fås som eldrevne til 230V eller som benzindrevne. Spanden leveres enten i rustfrit stål eller aluminium, og pattegummiet er enten i silikone eller gummi, der er den populære løsning grundet prisen.

- Uanset om man er en stor eller lille mælkeproducent, så er vores nye serie af små malkemaskiner fra Malasty interessant, siger Tommy Overby fra Overby Export Consulting, og uddyber:

- Små brug kan malke til en lav investering, og store brug kan med en benzindrevet version nemt malke, hvis gold køer eller kælvekvier er et sted uden adgang til strøm, f.eks. på marken, og de ikke umiddelbart kan flyttes, siger Tommy Overby.