Abonnementsartikel

På Landsskuet præsenterer Mosegården A/S en nyudviklet mælkevognen. Bilen gør pasteurisering og udfodringen af mælken til kalvene til en lydløs leg.

Garia Golfbil med pasteuriseringstank og udfodringsudstyr fra Mosegården A/S bliver præsenteret på Landsskuet.

Ideen til mælkebilen stammer fra efterspørgsel på stadig større mælkevogne i takt med at besætningerne vokser i størrelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mosegården A/S har stor erfaring i opbygning af mælkevogne til fodring af kalve og smågrise. I mange tilfælde er det kundeønsker, der gøres til virkelighed. Kunden bruger Mosegården A/S som sparringspartner, derefter opbygges en løsning, der indeholder afprøvede komponenter fra Mosegårdens hylder, skriver Mosegården i en pressemeddelelse.

Eldrevet mælkebil

I dette tilfælde drejer det sig om en eldrevet Garia golfbil, hvorpå der er monteret en pasteuriseringstank med pumpe. I de fleste tilfælde kan kalvepasseren blive siddende på førersædet, mens der udfodres præcist med Mosegårdens doseringskontrol. Da golfbilen er eldrevet, er den lydløs og kalvene bliver ikke skræmt væk af en larmende forbrændingsmotor, ligeledes er en eldrevet enhed utrolig enkel i opbygning, hvilket minimerer vedligeholdelsesomkostningerne.

- Den mobile løsning i kombination med Mosegårdens væghængte pasteuriseringsenhed er helt unik. Pasteuriseringsenheden består af en PLC styring og en 20Kw opvarmningsenhed, som altid sidder

indendørs og tørt. Denne pasteuriseringsenhed sammenkobles nemt og hurtigt med pasteuriseringstanken, fortæller Lars Bjerre, Mosegården.

Princippet er, at der cirkulerer vand i yderkappen på pasteuriseringstanken. Ved hjælp af PLC styringen sørger vandet i yderkappen for henholdsvis køling og opvarmning (pasteurisering) af mælken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pasteuriseringen foregår ved 62 grader i 60 minutter, hvorefter mælken køles ned til udfodringstemperatur. Mælken er nu klar til udfodring på et selvvalgt tidspunkt.

Den 530 liters rustfrie pasteuriseringstank, er den mindste tank af denne liggende type. Der er også mulighed for at montere en 780 liters, 1.050 liters eller 1.550 liters tank på golfbilen.