Tyskland: Fendt kan på Agritechnica 2019 igen vise den velkendte klassiske Lely spreder med navnet Lotus.

Sprederen er nu i Fendt klæder og i første omgang leveres sprederen i tre forskellige modeller: En 7,7 meter liftophængt udgave og i en 10,2 samt 12,5 meter bugseret udgave.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sprederne ligner mere eller mindre selv selv, og med Lotus-sprederen tilbagekomst på markedet, kan man stille spørgsmålet om der er flere Lely-maskiner på vej tilbage til markedet. På Fendts presseevent i Marktoberdorf var der dog ikke et svar at finde på dét spørgsmål.

På vej mod full-line

Efter Agcos opkøb af hollandske Lely har vi set snittervogne, rundballepressere og nu sprederne fra den opkøbte producent blive videreført i Fendt-farver. Om skårlæggerne og rive-programmet vender tilbage i Fendt-farver er der ikke noget svar på, og heller ikke om ét af Lelys sidste tiltag som redskabsproducent, no-stop rundballepresseren med wrapper, også kan forventes i Fendt-farver.

rich-media-2
Fendt Tigo-serien er også en produktlinje, som i sin tid blev udviklet af Lely.

På pressemødet hos Fendt blev der dog endnu en gang slået et slag for vejen mod full-line producent, og sammen med nye skårlæggere og Lotus-serien tilbagekomst, så viste man også billeder af Fendt Mometum, som er den sydamerikanske enkornssåmaskine fra Fendt.

Meget tyder derfor på, at Fendt inden for en overskuelig årrække har flere redskaber end blot til bjergning af græs.

rich-media-3
Enkornsmaskinen er målrettet Sydamerika, men at Fendt vælger at fortælle om den i Europa giver anledning til tanker om flere redskaber i Europa i fremtiden end blot græsmaskiner.