Abonnementsartikel

New Holland har udviklet et sejlskærebord til nordeuropæiske forhold, som får danmarkspremiere på Landsskuet.

Farmas har to nyheder med på sin stand på Landsskuet i Herning i dagene fra den 4. til den 6. juli. Den ene er et facelift på New Holland B115C rendegraver.

Den anden nyhed er New Hollands eget sejlskærebord, der er udviklet til nordeuropæiske forhold med store materialemængder og desuden er forsynet med fleksknive.

Artiklen fortsætter efter annoncen

New Holland Sejlskærebord Flex, 880CF vises på Landsskuet i 40 fods bredde. Det fås desuden i 30, 35 og 45 fod.

Salgschef Thomas Greve Mikkelsen, Farmas, fortæller, at New Holland har produceret egne sejlskærebord i syv-otte år og også har forsøgt at introducere dem i Danmark, men de har ikke fungeret optimalt, da de var udviklet til amerikanske forhold.

Udviklet til Europa

- Det nye sejlskærebord er udviklet fra bunden til det europæiske marked med fokus på de nordeuropæiske forhold. Skærebordet er derfor forsynet med en speciel topsnegl af hensyn til høst af raps og af hensyn til meget større materialemængder end i USA, fortæller Thomas Greve Mikkelsen.

Han tilføjer, at det nye skærebord desuden er forsynet med fleksknive, som kan variere op og ned og dermed bedre følge terrænet.

- Jeg tror, det er den vej, vi skal, selvom vores marker sådan set er jævne nok på langs. men det er de ikke på tværs, og det betyder noget, når vi høster med 40 fod, hvor fleksknivene sikrer, at vi får samlet afgrøden bedre op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor interesse

- Vi oplever en voldsom interesse for sejlskæreborde, og jeg er sikker på, at det nu blæser sejlskærebordenes vej, siger Thomas Greve Mikkelsen.

han fortæller, at det nye New Holland Sejlskærebord Flex, 880CF efter Landsskuet skal på demotur i hele høstsæsonen sammen med New Holland CR10.90 Intellisense.

Rendegraver

Det nye på New Holland B115C rendegraveren er en opdateret kabine indvendig med forbedret udsyn, forbedret betjeningsgreb, mere aflæggeplads med aflåselige rum i kabine. Mulighed for op til 10 LED-lys udvendig. Og nyt design på fronten med forøget luftindtag til køleren.