Abonnementsartikel

Landsskuet har tradition for at uddele Landsskuets Nyhedspris til tre praktisk anvendelige nyheder, som tildeles henholdsvis guld, sølv og bronze - i år kender vi allerede flere af kandidaterne.

På Landsskuets åbningsdag, torsdag den 4. juli, træder en dommerkomité som sædvanligt sammen og bedømmer en række af de nyheder, man kan se og opleve på skuets maskin- og produktudstilling.

I år er Maskinbladets maskinfaglige medarbejder Morten Damsgaard med i dommerkomitéen, som desuden består af to aktive landmænd, der er udpeget af Landsskuets bestyrelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udgangspunktet for uddelingen af Landsskuets Nyhedspris - henholdsvis guld, sølv og bronze - er, at prisen tildeles tre stande i maskin- og produktudstillingen på Landsskuet, som en dommerkomité med aktive landmænd har vurderet til at have størst aktuel nyhedsværdi for landmænd.

Der lægges vægt på, at det er stande, hvor landmænd har lyst til at høre nærmere om produkterne og vil anbefale andre at besøge den. Kriterier som arbejdsmiljø- og sikkerhed, brugervenlighed samt økonomi for brugeren spiller også ind på bedømmelsen.

I løbet af de første timer efter Landsskuets åbning besøger dommerkomitéen de nominerede stande og udpeger herefter årets tre vindere samt formulerer en kort begrundelse i hvert tilfælde.

Vinderne kåres derefter af Landsskuets formand, Kristian Gade, under Landsskuets, hvor de tre vindere får et diplom.