Danish Food Cluster er sammen med tolv europæiske partnere en del af et nyt europæisk projekt ved navn S3FOOD. Formålet er at forbedre effektivitetsgraden og bæredygtigheden hos den europæiske fødevareindustri ved at gøre det muligt for små og mellemstore virksomheder at implementere digital teknologi, skriver Danish Food Cluster i en pressemeddelelse.

Med den fjerde industrielle revolution, Industry 4.0, godt i gang har flere virksomheder allerede reageret ved at automatisere deres produktion. For eksempel ved at udnytte virksomhedens data til hurtigere at identificere problemer og løbende forbedre produktionen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I denne digitale klub er det vigtigt, at de små og mellemstore virksomheder er medlem, hvis vi fortsat skal være førende dansk fødevare nation, lyder det fra CEO ved Danish Food Cluster, Lone Ryg Olsen:

- De små og mellemstore virksomheder er fremtidens vækstlokomotiver i den danske fødevareklynge, og som mindre og ofte mere agile enheder har de gode forudsætninger for at udnytte de nye muligheder i industri 4.0, siger hun.

Høj fødevaresikkerhed

Gennem S3FOOD projektet vil partnerne have et særligt fokus på at udbrede brugen af smarte sensorer til at forbedre kvalitetskontrol, ressourceeffektivitet og sikre højere fødevaresikkerhed. Ved hjælp af smarte sensorer kan SMV'er gemme deres data og viden i automatiserede systemer, som hidbringer bæredygtige fordele til deres forretning.

Men S3FOOD skal ikke bare hjælpe SMV'erne ? også det globale samfund. Og her skal Danmark tage en førende rolle, ifølge Lone Ryg Olsen:

- En mere bæredygtig produktion, en højere kvalitet og fødevaresikkerhed, som S3FOOD projektet forudsætter, er alle vigtige skridt i retningen af at løse centrale udfordringer i den globale fødevareforsyning, hvor der er brug for mange nye løsninger,sgier Lone Ryg Olsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

S3FOOD er et projekt på fem millioner euro, hvor 79 procent, svarende til 3,9 millioner euro, går direkte til SMV-støtte i form af funding, trænings- og læringskurser. Trænings- og læringskurserne vil hjælpe de små og mellemstore virksomheder med at udvikle en digitaliseringsplan. Virksomhederne kan derefter søge op til 60.000 euro i finansiering for at bringe deres plan til livs.

Om Danish Food Cluster

Danish Food Cluster samler den danske fødevareklynge om at skabe innovation gennem et netværk af viden, talent, investorer og virksomheder. Med medlemmer, der repræsenterer over 75 procent af den danske madindustri, dækker Danish Food Cluster hele værdikæden og skaber vækst gennem netværk, vidensdeling og øget synlighed på et internationalt niveau