Bæredygtigt Landbrug advarer mod at lade landbruget betale regningen for S-regeringens klimaambitioner.

Bæredygtigt Landbrug advarer nu regeringen kraftigt imod at sende regningen for arbejdet med at reducere CO2-udledningen med 30 procent frem mod år 2030 til de danske landmænd, som i forvejen er økonomisk hårdt trængt, skriver Bæredygtigt Landbrug i en pressemeddelelse.

- Danmark har en af verdens mest klimavenlige fødevare-produktioner. Det synes jeg, at Regeringen skal tage hatten af for, siger Bæredygtigt Landbrugs formand Flemming Fuglede Jørgensen.

Flemming Fuglede Jørgensen henviser til, at dansk landbrug siden 1990 har reduceret CO2-udledningen med 17 procent, og oven i købet i samme periode har øget både produktionen, eksporten og samfundsindtjeningen ganske betydeligt. Faktisk er landbrugets CO2-reduktion på hele 40 procent, hvis man regner det ud per produceret enhed, siger formanden.

- Vi vil gerne fortsætte den udvikling, vi har haft indtil nu, og hvis vi kan intensivere det, uden at det går ud over produktionen, vil vi også meget gerne det. Men dansk landbrug har 350 milliarder kroner i gæld, som det skal kunne betale af på. Hvis det, Regeringen foretager sig, kommer til at koste dansk landbrug penge, må regeringen betale, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce