Abonnementsartikel

Erling Bonnesen, miljø- og fødevareordføre for Venstre, sætter i et debatindlæg spørgsmål ved den nye regerings krav til landbruget.

Høfligt tillykke til den nye regering. Desværre ikke et ord om hvad vi skal leve af i fremtiden.

Det bliver en dyr omgang med nye røde skatter til danskerne, landbruget og erhvervslivet bredt. Det koster arbejdspladser og skader væksten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det røde forståelsespapir har fået sit eget afsnit med nye krav til landbruget. Der står, at der skal fastsættes nye bindende reduktionsmål for landbruget. Det betyder, at der kommer nye røde krav selv om dansk landbrug allerede har gjort meget og er blandt dem, der producerer mest klimavenligt. I Venstre synes vi, at vi skal arbejde for, at teknologien skal udvikles før målene kan realiseres. Ellers vil det blot flytte landbrug og arbejdspladser ud af landet.

Det røde forståelsespapir omtaler også, at landbrugsstøtten skal bruges aktivt til omstilling til mere bæredygtig produktion og understøtte den grønne omstilling i erhvervet. Det betyder, at det røde flertal vil sende regningen for de nye krav til landbruget. Hvis det bliver ensidig dansk beslutning, så vil det skade konkurrenceevnen og sende landbrugsproduktion og arbejdspladser ud af Danmark. I Venstre havde vi sat flere penge af til forskning og teknologiudvikling, så vi kunne videreudvikle, også gerne fokus med endnu mere klimavenlige fødevarer og dermed producere os til fremgang. I Venstre synes vi, det er bedre at udvikle os til fremgang, i stedet for bare at udstede nye krav og sende regningen til landbruget.

Det er en forkert vej og stærkt bekymrende med nye røde skatter på landbruget og hele erhvervet.

Flere mennesker på kloden kræver flere kvalitetsfødevarer, som vi er verdensmestre til at producere i Danmark. Derfor skal vi i stedet gå udviklingsvejen.